koledzy tak jak w temacie potrzebuje pare informacji i porad na temat przelotu czy jest sens ??? itp ??? :P
pomozcie :D
Printable View
koledzy tak jak w temacie potrzebuje pare informacji i porad na temat przelotu czy jest sens ??? itp ??? :P
pomozcie :D
Mam przelot w Gtv z 1.9 JTDm 16v. Czy jest sens, nie wiem, to zależy co się chce uzyskać. Ja chciałem podwójny wydech, a przy okazji jego montowania zrobiłem przelot. Zmieniło się tyle, że wydech przy odpalaniu basowo "zagada". Choć nie jest to dźwięk jak w benzynie. Po zmianie stał się słyszalny w środku, ale nie jest to ani głośne ani uciążliwe, po prostu go słychać.
ja żem miał przelot
https://www.youtube.com/watch?v=gK9e...v1mS6lCWxXSC1Q
wydech kończył się na kolektorze :)
rychuslu89 tem świst. gwizd na filmiku to padające turbo ?
Raczej nie
kolego ja ma wydech ,,uwolniony" tzn.: wycięty środkowy katalizator i skrócony końcowy tłumik sportowy do 15 cm :) i powiem że auto jest troszkę żywsze i fajny basowy pomruk przy odpalaniu auta jest oraz powyżej 2 tys obrotów fajny głosik , w środku jest głośniej na wyższych obrotach ale jest przyjemny ale nie za głośny :D
Dodano po 5 minutes:
jak dla mnie bardzo fajny głos .... moja bella bardzo podobnie wydaję dźwięk z tym że u mnie nie słychać gwizdu turbo.....
Mialem kiedys czysty przelot w GT. Wydech skladal sie z rury 2.5 cala od turbiny do konca. Jedynym elementem tlumiacym byly zakrety w wydechu :-)
Przy malym/srednim obciazeniu bylo znosnie, choc wyraznie glosniej niz seria. Za to przy pelnym bucie MEGA PIERD. Nie polecam.
Ja mam u siebie w Bravo 1,9 jtd CF3 przelot 2 calowy od turba aż do końca.
Wpierw miałem to zrobione na samych rurach, dźwięk był coś jak na filmiku rychuslu89. Tylko w jeździe szczególnie nocnej dośc uciążliwe na niskich obrotach.
Z racji tego że mam turbo bez zmiennej geo, to do 2 tysięcy obrotów było jedno wielkie boooooooo a przy obrotach rzędu 1200-1400 to aż takim traktorem zalatywało. ;p Potem dołożyłem ostatni wydech przelotowy z transita. Przelot ma około 50mm średnicy, normalna rurka perforowana i wygłuszenie wokół niej.
Uciszyło bardzo dużo, wydech jest po prostu słyszalny w środku, gdy dodaje więcej gazu poniżej 2k obrotów to jest basowy pomruk w aucie. Bardzo przyjemny dźwięk jest za samochodem. ;)
Jak znajdę chwilkę to nagram. ;)