-
Amortyzatory Przód
prosze o wskazówkę, miesiąc temu rozebrałem zawieszenie przód. zmieniam też amorki i sprężynki. Wszystko teraz składam na nowych gratach. Mam pytanie jak rozwiązane jest w AR 156 ułożyskowanie przedniego kielicha. Trochę mnie to zastanawia, jak skręca się koła co względem czego się skręca?
Normalnie w kielichu jest zastosowane łożysko tu nie ma.
Czy przy składaniu wszystkiego, występuje jakaś podkładka ze tworzywa sztucznego? Coś plastikowego znalazłem na nastepny dzień w miejscu gdzie rozbierałem wszystko..
-
Chyba żartujesz, rozebrałeś i nie widziałeś na jakiej zasadzie działa? :D Amortyzator nie ma łożyska bo się nie obraca, jak w Golfie 3'ce :) Amortyzator jest "na stałe" skręcony widełkami do wahacza dolnego (a nie do piasty jak w przypadku Mcphersona) Obraca się tylko piasta która ma dwa punkty podparcia, na górze (górny wahacz) i na dole (dolny wahacz).
-
Toż to ja sobie wczoraj uświadomił gdy tylko pierwszy amor zacząłem montować do obudowy wahacza górnego. KoŁeK ze mnie. Może to przez to ze samochód robię weekendami jak mam czas i trochę się to wszystko ciągnie. A ta Alfa to mój pierwszy pojazd z takim zawieszeniem.
Dodano po 4 minutes:
Jak skasować post? jest taka możliwość z mojego panelu użytkownika .