-
Problem z szybami
Witam.
Jeżdzę Alfą Romeo Spider z 2010 , mam problem w tym że szyby nie domykają się do końca , tak jakby nie wchodzą pod uszczelki.
Czy to problem z dachem czy szybami ? Czy spowodowane to mrozem ? Chociaż jest -2 ;/
Byłem właśnie na myjce żeby to sprawdzić , okazało się że się leje przed te szparki... jak i przy 170 km/h słychać szum jakby drzwi były niedomknięte :(
Z góry dziękuje za pomoc
-
Zrób kalibracje szyb, może to pomoże:
Opuszczasz obie szyby i trzymasz przycisk przez około 10-15 sekund, po czym podnosisz do góry i też trzymasz przycisk.
-
A potem grzebanie w prowadnicach :-)
Kiedys w gt mialem obluzowane i tez z jednej strony szybka nie dochodzila do konca i szumialo jak nie wiem :-)
-
Tak jak koledzy mówiliście zrobiłem kalibrację , ale jakoś to nie pomogło :( nadal jest minimalna szpara przez którą jest w aucie głośno :( A jeśli odepne aku na dłużej a potem zrobie kalibrację ? Dziś zrobie fotke jak to wyglada może to problem z uszczelka pod szybą sam nie wiem :(
-
prawdopodobnie bedziesz musiał sciagnąc tapicerkę drzwi i wyregulować, ja po zakupie miałem ten sam problem. Zdemontowałem boczki i są tam dwie śrubki które określają górne położenie szyby przy zamknietych drzwiach. Jedna jest z przodu i druga z tyłu szyby. Mi po tym zabiegu i kalibracji problem znikł.
-
Niestety od 5 tyg mnie nie ma w kraju więc dopiero jak wrócę będę mógł sprawdzić Twoją radę czupens , ale z góry dziękuje ! ;)
-
Odgrzebie i zapytam o coś innego :D Po wymianie drzwi pasażera i przeszczepieniu elektroniki do nowych, kiedy ciągnę za klamkę szyba chowa się o jakieś 5mm zamiast 2cm. Całość robili chyba jacyś amatorzy u lakiernika i sami nie wiedzą co jest nie tak ;/
Wie ktoś czy jest jakiś sposób kalibracji tego parametru bo teraz nie wyskakują całkiem z uszczelki :/ ?