-
Pisk hamulcy
Dzisiaj wyjechałem z warsztatu po wymianie przedniego zawieszenia (wahacze) i jadąc powoli hamując delikatnie piszczą hamulce tylko przy określonej prędkości i nacisku na pedał. Nie trzeszczy,nie drga nic z tych rzeczy. Jeździłem dzisiaj sporo i myślałem, że się dotrą byłem na myjce i nic jak piszczały tak piszczą. Dodam, że nic z hamulcami nie było robione czy wymieniane a przed naprawą było cicho? Klocki grube tarcze ok. Czyżby jakiś brud się dostał :confused:
-
Trzeba oczyscić prowadzenie klocków
-
To znaczy? Coś bliżej oczyścić, przesmarować?
-
witam!!! rozkręć zaciski,wyjmij klocki,oczyść zaciski z rdzy w miejscach gdzie stykają się z klockami,sprawdź czy tłoczki nie staneły.
dobrze jest wprowadzić trochę specjalnego smaru pod gumowe osłony tłoczków.przeczyść też i nasmaruj te dwie prowadnice w każdym z zacisków.
na koniec przy montażu klocków można delikatnie posmarować ich końcówki smarem...
te zabiegi powinny pomóc.
pozdrawiam!!!
-
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :(
---------- Post dodany o godzinie 09:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:54 ----------
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :(
---------- Post dodany o godzinie 09:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:03 ----------
---------- Post dodany o godzinie 09:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:05 ----------
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! Dziwne tylko, że auto na co dzień użytkowane a piski teraz powstały jak dotąd było cicho? Strasznie jest to denerwujące :( Przepraszam za tą ilość postów coś mi szwankuje net...
---------- Post dodany o godzinie 09:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:05 ----------