Witam jeszcze jedno pytanko jestem świeżym nabywcą Alfy stąd tyle pytań mam 156 1.8 ale nie mogę przekroczyć 160km/h czy one miały lub mają jakąś blokadę na prędkośc??
Printable View
Witam jeszcze jedno pytanko jestem świeżym nabywcą Alfy stąd tyle pytań mam 156 1.8 ale nie mogę przekroczyć 160km/h czy one miały lub mają jakąś blokadę na prędkośc??
Napewno nie ma żadnej blokady no chyba że ktoś we własnym zakresie dołożył , a ciężko rozbujać do 160 czy moment sie rozpędza do 160 i na tym stoi ?
Normanie się rozpędza nie ma żadnego problemu
a to wersja przed liftem środka czy po ?
A prędkościomierz się czasem nie zacina?
Na pewno nie idzie włączyć blokady prędkości?? Mi się wydaje że taka opcja gdzieś w kompie jest...
Nie ma żadnej blokady prędkości. Jest tylko ostrzeżenie włączane w menu (od FL wnętrza). Było już o tym na forum. Swoją drogą ciekawy musi być stan tego TS'a skoro nie może 160 przekroczyć... Zdrowy 1,8 w 156 na seryjnych oponach może spokojnie 220 licznikowe przekroczyć.
Zależy od wielu czynników czemu nie możesz przekroczyć 160,. A sprawdzałeś moze z GPS'em bo moze licznik ci tnie jak ktoś napisał. Rozrząd robiony? Opony dobre?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Coś ci grubo szwankuje - posprawdzaj wszystko co się da - mój 1.8 po zakupie nie mógł pojechać więcej niż 185, po zrobieniu przyspieszonego doktoratu ze znajomości TS-ów i naprawieniu zaniedbań (prawie) bez problemu osiąga 200 - (prawie, bo to nie busso) :)