-
Gwałtowne ruszenie
Witam, ma ktoś Alfe 147 1.6 105km? Dacie radę nią bardzo szybko ruszyć? Mi się jakoś tak ciężko zbiera jak chcę ruszyć "z pisku", a dla przykładu w Corolli E12 97km dam mniej gazu niż w Alfie i koła lecą na piskach. Mocniejszy silnik, waga podobna więc dlaczego Alfą nie da się jak to się mówi "strzelić ze sprzęgła"?
-
Na to ma wpływ kilka rzeczy, moc, waga, opony (stan i średnica oraz szerokość), przełożenie skrzyni (chyba), ogólnie stan pojazdu też...
Nigdy nie jeździłem 147 w 1.6 więc nie wiem czy to normalne ze słabo idzie ale tez nie oczekuj szału:D w końcu to nie GTA
-
Sorry za banalne pytanie ale czy ASR wyłączyłeś?
-
Jak już musisz komuś udowodnić, że 105KM wystarczy by opony zapiszczały to wrzuć jedynkę, wciśnij sprzęgło, podkręć obroty do 5tys i puść sprzęgło wciskają gaz do końca. Nie wiem do czego miałoby to służyć ale mówisz i masz.
-
Lepsze piski dziewczyny w łóżku niż opon w Alfie ...
-
może jeszcze sprzęgło masz do bani...
-
Powinna ruszać żwawo, miałem i jestem tego pewny.
-
Nie chodzi o popisywanie się tylko czysta ciekawość :) żwawo to ona rusza, po prostu ciężko jest na prostej nawierzchni ruszyć jak to powiedziałem "z pisku" ale może tak ma być po prostu ;p opony zimowe 15"
-
ASR na pewno wyłączyłeś? Zimowe powinny piszczeć bez problemu.
Pozdrawiam Łukasz
-
brawe 105 koną miałem to podobne silniki chyba to rakieta według mnie była:)ze startu:))