Pierwszy Samochód...... Alfa 156 1.9jtd
Witam forumowiczów!
Mam na imię Krystian mam 17 lat i posiadam prawo jazdy... Wiem jak to możliwe i wgl.
Zacznę od tego, że od dwóch lat mieszkam w uk, więc wedle brytyjskiego prawa mogłem zdać prawko wcześniej niż w Polsce. Po zdaniu prawka oczywiście pojawiło się pytanie "Co teraz?". Prawie 4 miesiące od zdania prawka jeździłem sporadycznie (częste pobyty w pl) Babcinym Golfem mk3. Ale stwierdziłem że proszenie się Babci o golfa to mijanie się z celem. Znalazłem prace weekendową i odkładałem pieniążki:).
Po jakimś czasie odłożyłem sporą sumkę (jak na osobę dalej się uczącą) i wtedy pojawiło się najważniejsze pytanie w moim życiu:D "Jaki samochód?". Przeszukałem cały internet dziesięciokrotnie w poszukiwaniu nie perełki a samochodu z duszą. Mijały tygodnie a przez moją głowę przewinęły się setki, tysiące aut od typu bmw e34, e36, e39 po vw... Wiem niektórzy mówią, że golf to podstawa jeżeli mówimy o "Pierwszej Miłości", lecz moje serce nie biło mocnej na widok golfa... Nie chcę nikogo obrazić ani nic i nie powiem Babci golf to był szatan wśród innych golfów. Myślałem, że będę skazany na samotność lecz tu nagle pojawiła się ona :) piękna, ponętna, ze sportowym zacięciem 156 1.9 JTD !!!
Ale później pojawiło się to przewidywalne, powtarzające się, niepoprawne oraz niegodne żadnej Alfy stwierdzenie " Jak Alfa to tylko na lawecie". Długo kłóciłem się swoimi myślami, lecz wygrałem i kupiłem moją pierwszą miłość i nie żałuje !!!!! Toż to CUD nie samochód, jestem młody i głupi lecz z miłości do tego samochodu. Akurat moja wersja jest pomiędzy liftingowa więc w środku piękne sportowe zegary oraz nie kryje dumy, że moja wersja jest w białej skórze oraz posiada klimatronic.
Co przyjadę do Polski nie kryje dumy z jazdy nią, moją piękną AR która robi wrażenie nie tylko na mnie lecz też na moich przyjaciołach oraz mojej rodzinie.
W planie mam zrobić z niej replikę AR 156 GTA;)
Chciałbym usłyszeć wasze pierwsze wrażenia z jazdy i posiadania nie tylko 156 ale też innych AR.
Dziękuje za przeczytanie tego żmudnego i długiego jak 166 postu ;)