-
Regeneracja maglownicy
Najprawdopodobniej mam do wymiany maglownicę. Nie chcę kupować używanej bo może być w jeszcze gorszym stanie niż moja. Znalazłem jednak ofertę regeneracji. Podobno usługa taka jest dobrym i nie najdroższym rozwiązaniem. Może ktoś się z tym spotkał? Jeśli tak, proszę o informacje czy dług pojeżdżę na takiej regenerowanej maglownicy i czy cena rzeczywiście jest taka rozsądna.
-
Ile z ciekawości taka regeneracja?
-
do Punto 1 bez wspomagania kolezanki placiłem 300 pln. Ale tak dobrze zrobiona że bylo warto.
-
Wszystko zależy od zakładu, w którym dokonasz regeneracji - niemniej każdy zakład daje jakąś tam gwarancję, zwykle 1 rok. Jedni robią to porządnie, inni na "odwal się". Ceny wahają się w zakresie 600-800 zł.
-
Do Twojego auta znalazłem za 400zł na Allegro to chyba dobra cena bo tutaj http://www.czesciregenerowane.pl/por...rowniczej.html jest napisane, że ceny wahają się od 500zł do 1000zł. Co do jakości usługi to nie pomogę. Wiem, że trzeba będzie odesłać swoją starą po zamontowaniu nowej.
-
W mojej 156 regenerowałem maglownicę w Krakowie za około 400 - 450zł, po trzech latach zaczynają się odzywać tuleje teflonowe na końcach, ale ogólnie poza tym wszystko ok, przez te trzy lata nie było żadnego problemu.
-
mnie magiel kosztował 900 zł,a dokładnie jeden zimering,dociekliwość moja prywatna,demontaż 200,regeneracja 600,droga do łodzi 100
-
Ja osobiście polecam firmę LAUBER ze Słupska, jesienią 2013 roku regenerowałem u nich maglownice do swojej alfy, koszt 750zł z wysyłką (mają własnego kuriera, odbiera i przywozi w cenie usługi) na usługę dostałem 25 miesięcy gwarancji bez limitu km. Od regeneracji przejechane blisko 40k km i wszystko działa bez zarzutu :)
W wakacje 2014 roku oddawałem kumpla maglownice od Skody Octavii I i koszt identyczny, niestety nie wiem jak się spisuje teraz ta maglownica, ponieważ autko poszło z końcem roku 2014 na sprzedaż.