-
Kupić uszkodzone??
Witam mam spory dylemat otóżchodzi o to czy warto kupić alfe 166 2.0 benz-gaz z uszkodzoną usczelką pod głowicą. Byłem wczoraj oglądać i powiem szczerze że autko bardzo mi sie spodobało. Włascicielka pokazała wszystkie faktury dotyczące napraw i wymian częsci. Ogólnie auto naprawde zadbane i godne uwagi ale ta uszczelka...Doradzicie coś? Licze sie z kosztem naprawy ok. 1000 zł czy sie zmieszcze w tym budrzecie??. Dodam że auto pewnie uchandlowałbym za 3000-3200..
-
Kupuj śmiało!
Widać że auto proste i bez korozji. Wypas dobry. W zawieszeniu nic nie stuka. Uszczelkę sobie sam w garażu wymienisz i będziesz jeździł.
Auto z tym silnikiem tylko od zaufanej osoby która dbała. Ts to wymagający silnik nie dla mechaników oborowych. Za 4k to ty nie będziesz miał 166 odszykowanej na tip top. Za 4k poszukaj lepiej jakie%os punto...
Bolesne ale niestety prawdziwe. Pocxytaj opinię o twin sparkach na forum. Wiele aut ma problemy z panewkami. Jest to efekt niskiej kultury technicznej poprz właściciela. Najlepsze motory w 166 to dizel lub v6. Ts to ryzykowną zabawa chyba że kapitalke mu zrobisz to będziesz dluuugo jeździł bo nwdomo co poza ta uszczelka w tym aucie jest do roboty
wysłane z WC
-
Dokładnie tak jak pisze Masa jakoś mi się nie wieży że ktoś sprzedaje jak to mówisz zadbaną 166 za takie pieniądze.
-
Dzieki za zainteresowanie tematem :) Byłem dzisiaj kupić to auto. Wszystko ładnie pięknie ale jak wspomniałem o prawie konsumenta które wyraznie mówi że w razie kupna samochodu z wadami ukrytymi jest prawo do zwrotu pojazdu to Pani włascicielka barrrdzo sie oburzyła i zrezygnowałem z kupna.
-
Nie licz że używane auto kupisz za 3 tysiaki i ci ktoś da na nie gwarancje.
wysłane z WC
-
ja tez bym nie sprzedał nawet nowe sie psują:))
-
Trudno sie jej dziwic, mogly byc takie wady, ze ona nawet nie wiedziala. Przy sprzedazy swojej Alfy kupujacy poprosil o wpisanie adnotacji ze w razie awarii silnika lub skrzyni biegow ma prawo zwrotu w ciagu 10 dni. Podejscie mial ok, widac bylo ze nie bedzie wydzwanial i 'przepalona zarowke' wiec sie zgodzilem bez problemu.
ps.
Oczywiscie poo takie adnotacji powiedziedzialem, ze cena nie podlega negocjacji