Witam w wakacje planowalem zmiane mojej 147 3D na 159 i tutaj pojawia sie pytanie czy warto kupic alfe z silnikiem 1.8 i wstawienie turbiny. czy ktos probowal to zrobic i czy ma to sens ?? szukalem info ale nic do tej pory nie znalazlem.
Pozdrawiam
Printable View
Witam w wakacje planowalem zmiane mojej 147 3D na 159 i tutaj pojawia sie pytanie czy warto kupic alfe z silnikiem 1.8 i wstawienie turbiny. czy ktos probowal to zrobic i czy ma to sens ?? szukalem info ale nic do tej pory nie znalazlem.
Pozdrawiam
Wiec kolego jak nie znalazles :)to prawie znaczy ze jak benzynka to 1,75 tbi:)albo .3.2...chyba ze naprawde lubisz mechanike to 2,2 + turbina...to moze byc dobre posunięcie:)
Lubie cos pokombinowac przy aucie a z tego co wiem to wlasnie 1.8 bylby najtanszym pacjentem i najprostszym chociaz moge sie mylic. Dla mnie najlepszym zakupem bylby 2.4 jtd ale dobry okaz przekracza moje mozliwosci $$
Kolego wiec 1,9 150;) tez szukałem 2.4..bo mialem 156 z tym silnikiem ale coz kasiura:( ale nie powiem fajnie się buja jak juz mam:)teraz tylko chip:) i mysle ze bede zadowolony:)a jak juz 1.8 to hmmmm myślę ze wlasnie 1.9 z modem nie pozostawi z 1,8 + turbo suchej nitki...;)wiec 2.2 + turbo;) i będzie rewelka ale to tez kasa.....każdy uzywany to loteria wiec poczekaj upolujesz swoje 2.4 które potem z chipem to dopiero to co lubimy:)
1.8 to nie JTS.
Gdzieś, kiedyś widziałem w sieci ten silnik z dokładaną turbiną w zafirze. Pewnie w 159 też by się dało, ale czy to ma sens...
Club, jak chcesz benzyne i wiecej mocy to masz JTSy i TBi.
Skoro sa gotowe, fabryczne rozwiazania nie bardzo widze uzasadnienia dla uturbiania 1,8.
Szczegolnie, ze ta wersja silnikowa wychodzila najczesciej ze slabym lub nawet bardzo slabym wyposazeniem.