-
Brak mocy na zimnyn
Witam od jakiegoś czasu mam problem z moją alfa 1.6 105 km. Gdy silnik jest zimny nie ma mocy muli i bardzo nerwowo się zachowuje tzn niby przyspiesza ale po puszczaniu gazu jest takie szarpnięcie. Po nagrzaniu jest wszystko w miarę ok. Błędów jakich kolwiek brak... Jakieś pomysły co sprawdzić.? Fajki świec przewody?
-
Świece przewody kiedy były wymieniane??
-
Świece jakieś 15000 temu komplet ngk. Przewody jeszcze nie. Nie wiem dlaczego ale 2 świece na pierwszym cylindrze były zardzewiałe z wierzchu dzisiaj je podmienie. Jeszcze muszę poszukać przewodów i je też wymienię... Wymieniać wszystko czy tylko te gumowe fajki?
-
A błąd Ci się nie wyświetla na zegarach? Ja tak mam czasem i jest to wina wypadajacego zapłonu. Z tym że u mnie już wszystko nowe a nadal czasem się pojawi. Stawiam u siebie jeszcze na wtrysk. Zobaczymy. Wczoraj zamieniłem miejscami. Ciekawe czy błąd się przeniesie.
Wysłane z mojego LG-P875
-
Nie, błędów brak podłączyłem pod kompa i nic jakiś czas temu czyściłem wtryskiem sprzętem własnej roboty... Ale było wszystko ok. Zawsze mi się zdawało że jak zimny to był lekko słaby ale wiadomo zimny ale teraz zaczęło się to nasilać... Przepływomierz i sonda oryginalna Bosch w zeszłym roku wymieniane.