-
sprzęgło 156 jtd
pacjent 156 1.9 cf2 , 99 rok. Przebieg okolice 232 zgadza się ze wsazaniami fesa :P
przypadłość: nie wchodzi bieg pierwszy i wsteczny
okoliczności: na zgaszonym silniku biegi wskakują jak w nówce , na zapalonym z dużym oporem wchodzi 1 i R. Kiedy auto się toczy powoli jedynka wchodzi idealnie ,kiedy auto się zatrzyma trzeba zrobić to siłą, podobnie wsteczny
Co mogę dodać ? Sprzęgło nawet nie myśli ślizgać ,kiedy się nad nim znęcać nawet nie myśli śmierdzieć. w czasie jazdy skrzynia jak i sprzęgło pracują znakomicie.
Pedał sprzęgła ma "mrowienie" kiedy się go lekutko dotknie, wysprzęglik pracuje w całym zakresie ,lewarek i wybierak są jak najbardziej ok.
Próba "pomocy" poprzez podpieranie silnika czy skrzyni na podnośniku nie daje żadnego efektu ( z tąd też wykluczam poduszki )
Jak myślicie docisk powiedział dowidzenia? Sprzęgło zamówiłem ale nie jestem do końca przekonany.Dwumasy nie słychać ,zresztą nie widziałem aby 1.9 cf2 zajechał dwumasę .
-
Sprzęgło. Niekoniecznie musi się ślizgać, żeby się skończyć :) . Ewentualnie sprawdź sobie wybierak, czy mu coś nie przeszkadza w pracy