Kilka pytań - sterowanie szybami / akumulator itd.
Witam Alfaholików!
Jako, że jestem nowym użytkownikiem AR GT mam kilka istotnych dla mnie pytań.
Czy mogę wymienić w panelu sterowania szybami pojedynczy przycisk? Jeden z nich rusza się na boki i chciałbym go wymienić, ale nowy panel kosztuje krocie. Czy mogę wymienić na przycisk np. z 147 ze strony pasażera bądź z tylnego panelu?
Mam też problem z szybą po stronie kierowcy - po otwarciu szyba opuszcza się, ale przy zamknięciu nie podnosi się o taką wysokość o jaką się opuściła i w związku z tym po kilkukrotnym otwarciu/zamknięciu szyba nie domyka się do końca i jest szczelina. Pomaga tylko ręczne domknięcie szyby z przycisku.
Z tą szybą jest też kolejny problem - otwiera się normalnie, ale domyka się skokowo. Ponadto, nie ma trybu automatycznego - otwiera się przy przytrzymaniu przycisku.
Nie mogę otwierać też szyby kierowcy przy otwartych drzwiach, a szybę pasażera mogę bez problemu otworzyć z tego samego panelu po stronie kierowcy. Po stronie pasażera jest ok.
Czy jest możliwość sterowania szybami po wyłączeniu zapłonu?
Czy napięcie 12V akumulatora jest poprawne? Mierzyłem na wyłączonym silniku po całej nocy stania na mrozie -5. Jeżdżę na krótkich dystansach i po kiklu tygodniach użytkownia muszę dłużej krecić, aby odpalił, tzn. za jednym kręceniem startuje, ale trwa to dłużej niż wcześniej. Mam szukać przyczyny w naładowaniu akumulatora?
Nie umiem znaleźć w bagażniku cięgien do awaryjnego otwierania wlewu paliwa i bagażnika.. Ktoś coś poradzi gdzie szukać? Lub ewentualnie jak zamontować nowe linki. Tutaj poprosze o szczegółowe rady.
Z góry dziękuję i pozdro:)
Do zobaczenia na spocie:)