2.0ts Rorząd co i jak . brak 2 fazy
Witam! plauje w tym tygodniu oddać moja alfine do Warsztatu na zmiane rorządu ... (aż się boje) i mam do Was kilka pytan gdyż nie znam sie na tym za bardzo a to moja 3 alfa i chciałbym żeby chodziła jak poprzednie ;]
problem polega na tym że alfa ma zrobione ponad 60tys km na tym rozrządzie jest już wyciek oleju chyba z zimeringu no i najgorsze że od dawna nie działa 2 faza rozrządu a więc nie ma powera na wyższych obrotach no i ostatnie czasy niestety nie mam pracy także budżet też jest ograniczony
1. Zakupiłem jakiś czas temu zestaw pompa wody, rolki, pasek itd za okolo 350zł więc pewnie coś chińskiego.
nie mam w tym zestawie paska który bodajże jest od balansowania silnikiem i posiada Rowki po obu stronach i kosztuje około 200zł ... więc pytanie do czego on tak naprawde jest i czy jest konieczny do zmiany ??
2. nie załącza sie 2 faza . Zapewne to wina wariatora tak? to czy jest jakiś inny sposób na niego ? nie stać mnie na kupno nowego i zastanawiam sie czy moge kupic używany lub jakos go zregenerować widziałem jakiś zestaw naprawczy i że ktoś to regeneruje..., ale to znowu długo trwa a też nie chciałbym być bez auta ... więc chcialbym żeby ktoś mi doradził co zrobić w takiej sytuacji czy lepiej regenerowac czy używka czy zostawic tak jak jest i w przyszłości ponownie rozbierać rozrząd jak uzbieram fundusze na nowy wariator
3. Czy polecacie jakiś w miare rozsądny warsztat najlepiej w okolicach Chojnic -woj.pomorskie 90km od Bydgoszczy,piły, 120 km od Koszalina i trójmiasta
Alfa Romeo 156 2.0Ts 2000r Sport Wagon