-
Brak poduszek w fotelach
Koledzy, czy były jakieś wersje 156 przed fl bez poduszek bocznych foteli?
Od jakiegoś czasu mam alfę i pali się kontrolka poduszek. Przez pewien czas odpuściłem sobie ten temat ale w końcu trzeba to zrobić. Grzebałem ostatnio przy fotelach i zauważyłem luźne przewody od poduszek ale z foteli nie znalazłem, czy to możliwe że nie ma poduszek? może ktoś wyją je lub zmienił fotele bez nich.
Co z tym zrobić, szukać foteli innych może samych poduszek?
-
Przewody są po obu stronach? Błędy czytałeś, żeby sprawdzić o co woła?
Były wersje bez poduszek w fotelach, czególnie 1998/99 rok ze skórami MOMO. Miały tylko przednie poduchy.
-
Luźny tylko od pasażera, chyba że drugi gdzieś schowany pod wykładziną i ni mogę znaleźć. Tapicerka zwykła welur. Rocznik 2000 więc powinny być. Błędy pokazywało ale jakie to już nie pamiętam bo to jakiś czas temu sprawdzałem. Zobaczę jutro i dam znać co i jak.
-
Luźny kabel pod pasażerem może być od czujnika w siedzeniu - wykrywa czy ktoś siedzi i uruchamia wtedy poduszkę pasażera. Częsta usterka to odpinający się przewód właśnie od czujnika - z siedzenia na dole powinien wystawać drugi koniec.
-
2 załącznik(i)
Po głębszej inspekcji z wyjęciem siedzeń stwierdziłem że kabel wystaje z podłogi tylko od pasażera w fotelu nie ma nic. Od kierowcy brak jakichkolwiek przewodów żółtych. komp pokazuje 0B-wyzwalacz napinacza pasa(kierowca). Co dalej z tym robić?
-
Problem z połączeniem napinacza w słupku B albo styki przy samej centralce.