-
3500 obr/min i koniec
witam
poziadam alfe 156 1.6 ts r. 99 z LPG.
sprawa wyglada nastepujaco.
od pewnego czasu auto stracilo moc na benzynie jak i na lpg , z tym ze na lpg jakos jezdzi-nie tak jak kiedys, a na benzynie osiagam 3500 obr/min na kazdym biegu i koniec- jak odciecie zaplonu, gdy popuszcze troche pedal gazu osiaga nieco wieksze obroty. oprocz tego falowanie obrotow szczegolnie przy zmianie biegu i przy dojazdach do skrzyzowan- te falowania nauczylem sie troche gasic hamowaniem.dodam ze w moim miescie nikt nie ma pojecia o co biega wtych samochodach- strzelaja w ciemno z diagnoza.jesli mial ktos taki przypadek prosze o pomoc.
pozdrawiam
-
Sonda lambda i przepływomierz prawdopodobnie do wymiany. LPG to sprawiło niestety...
-
prawdopodobnie sonde kiedys wymienilem i nic sie nie zmienilo. slyszalem tez jesli chodzi o benzyne , ze wydajnosc pompy paliwa spadla... ale nie mam zamiaru wymieniac pol samochodu z byc moze blachej przyczyny.
-
3500 obr/min i koniec
kiedys na tym forum wiecej sie dzialo
-
Jak masz niedaleko do Łodzi to podjedź do jednego z dwóch polecanych warszatów. Adresy znajdziesz na forum, tam są ludzie którzy znają się na Tym i nie będą strzelać :]
-
odpiolem na chwile przeplywke i co - myslalem ze sie zabije tak pociagla tylko przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu na poczatku muli a podem (wciska w siedzenie) ;) czy wymiana przeplywki wystarczy czy jeszcze cos w parze powinienem wymienic.pytam poniewaz zuzycie benzyny i lpg rowniez znacznie wzroslo.
-
W parze z przepływomiertzem wymień sonde bo uż jest niesprawna - myslisz że jak już kiedyś wymieniałeś to styknie na zawsze na LPG?
-
ok.
mam nadzieje ze w intercars nie bedzie zadnych podrob.
---------- Post dodany o godzinie 09:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:21 ----------
a do czasu zakupu moge jezdzic na odpietej czy raczej odpada tak do 3 dni?
-
Możesz jeździć z odpiętym przepływomierzem
-
w IC napewno nei dostaniesz orginłu , przepływke możesz spokojnie zamawiać a co do sondy to sie może wstrzymaj i ja sprawdź najpierw i nie polecam tu zamiennika bo nie do końca dobrze działają.
Jeśli masz wątpliwości to podjedź do nas (TMIN) to sprawdzimy masz pewnie nie za daleko do Łodzi także zapraszam