-
AUX - Giulietta 2012
Witam Panowie,
Dolaczylem po dlugim zastanawianiu sie do grona posiadaczy Giulietty :) na razie mi z tym bardzo dobrze, ale jeszcze nie poznalem samochodu do konca. I wlasnie dlatego pisze: mimo przeczytania calej masy ulotek i instrukcji ktora byla w samochodzie (2012 r.), po prostu nie potrafie uruchomic muzyki z iphone podlaczonego jack-jack do gniazda AUX.
W instrukcji jest mowa o zmianie zrodla audio, ale u mnie tego nie czyta/ nie widzi. Czy ktos mial juz taki problem czy moze zwyczajnie cos przeoczylem? Mam blue&me, mam navigacje, gniazdo AUX w schowku (w cholere niewygodne...).
Bede wdzieczny za pomoc :)
FRT
-
Po usytawieniu źródła w radiu na AUX powinno grać z inphone'a.
Wazne pytanie czy telefon widzi zestaw słuchawkowy?
Jeśli telefon widzi zestaw słuchawkowy, to podłośnij oba źródła.
Wg mnie gniazdo w samochodzie nie ma takiego wzmaczniacza, zeby grało tak samo głośno jak np z pena.
-
Dzieki! Nie wiem czy telefon widzi słuchawki ale chyba tak. Natomiast nie mam pojęcia jak ustawić źródło na AUX, nie widze takiej opcji nawet... Czy to możliwe ze nie mam aux nawet jesli mam gniazdo?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Przycisk Media wybiera pomiędzy B&M i AUX
-
Hej i jak tam?
coś pomogłem, problem się rozwiązał?
-
Mam ten sam problem :(
Nie mogę ustawić źródła w radionavi na AUX.
-
niestety podobnie jak ja najprawdopodobniej masz wersję USB ONLY - też zrobiłem wielkie oczy jak to usłyszałem, tak istnieją takie wersje. W końcu to Alfa - wszystko jest możliwe. Nie wiem dlaczego nikt o tym wcześniej nie napisał, chyba, że w innym poście.
podobno też ktoś odkrył jak to wyleczyć
... ale oczywiście nie ma tego pliku ... może ktoś ma nowy/inny link ...
a temat jest opracowany
tip-alfa-giulietta-aux-installation-for-those-with-usb-only
-
jeśli masz to o czym piszesz czyli gniazdo aux i nawigację a wybierając scr na kierownicy nie masz opcji aux in to znaczy ze nie masz tego zaznaczonego w opcjach funkcji radia. Teraz nie jestem Ci w stanie podpowiedzieć konkretnie bo mam już zdemontowaną nawigację fabryczną i założona stacje GMS. Ale wiem ze taka opcję należy odznaczyć w ustawieniach / wyświetlanych na ekranie nawigacji fabrycznej / ..przerabiałem to jakieś dwa miesiące temu jak syn chciał podłączyć telefon do wejścia aux. Jeśli odznaczysz tego ,, ptaszka " to w źródłach src na kierownicy wyświetli się dodatkowa opcja.Poszukaj i napisz czy znalazłeś ;).Nie wiem czy czasem nie powinieneś wsadzić do gniazda jacka ..tak przynajmniej aktywowało sie aux in w Megance 3 ..tu nie wiem bo młody już wcisnął kabel do gniazda.Czyli wybierasz na ekranie Menu- Audio i szukasz opcji aux i tam zaznaczasz aktywację..kombinuj ;)
ps. wpisz rok ..uzupełnienia ....radionavi..str.22
http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1