-
Problem z 156...
Witam. Jestem nowym uzytkownikiem forum wiec moze na poczatek sie przedstawie. Mam na imie Igor i obecnie mieszkam w szkocji.Od 8-u miesiecy jestem posiadaczem Alfy 156 1,6 TS i mam pewien problem ,oturz z niewiadomych przyczyn od paru dni silnik w mojej Alfie nie wkreca sie wyzej niz 3tys obrotow....:confused:. Pytalem "mechanika" i diagnoza byla swiece... Wymienilem i nic ,nadal to samo. Wiec zwracam sie z prosba do forumowiczow o wyjasnienie tego dziwnego zjawiska ,moze ktos mial podobne problemy albo chociaz o nich slyszal i wie co to takiego i jak temu zaradzic. Dodam jeszcze ze odkad sie tak dzieje mam rowniez problemy z uruchomieniem silnika ktory przedtem zaskakiwal po doslownie jednym obrocie rozrusznika. Prosze o jak najszybsze opinie i podpowiedzi. Z gory dzieki...
-
-
Też bym obstawiał przepływomierz
-
Ja bym jeszcze ostawił uwalony czujnik Halla(czujnik położenia wałka rozrządu).
Miałem podobne problemy , 3000 obr. maks i problemy z zapalaniem.
-
Dzieki za pomoc koledzy bo wyglada na to ze to faktycznie przeplywka ,odpiolem i... SAMOCHODU NIE POZNAJE!!! Idzie jak by pod maska nie bylo 1,6 tylko 2,6 :) tylko ze tu pojawia sie kolejne pytanie do was , bo otorz najblizsze wolne mam za 5 dni wiec czy moglby mi ktos powiedziec co powinienem do tego czasu robic? Jezdzic na popsutej przeplywce czy lepiej ja na ten czas wogule odpiac. I czy nie "zabije" mi to silnika lub innych podzespolow? Bardzo prosze o rade... Z gory dzieki
-
jezdzij na odpietej. Nic Ci nie bedzie oprocz wiekszego spalania. Kup przeplywke i podepnij auto pod kompa zeby skasowac bledy. Zwroc uwage na sonde lambda
-
Tylko kup oryginal a nie jakis szajs z ebaya, sam sie skusilem
Glasgow pozdrawia
-
...nie nie zamienniki nie wchodza w gre ,wole doplacic te pare £ i kupic orginal. Dzieki za pomoc ,ide sie przejechac...:)
-
..a wracajac do tematu kupna przeplywki to macie moze adr. do jakichs pewnych sklepow internetowych ,takich ktore nie chandluja chinszczyzna;)...
tylko orginalnymi czesciami?
-