-
Wszystko o 159
Witam,
Niedługo będę musiał kupić swój pierwszy samochód. Mam prawo jazdy od 2 lat.Szukam benzynowej 159 współpracującej z manualną skrzynią biegów,autem będę jeździł w Niemczech ( po mieście,raz w tygodniu trasa ok 200-250 km) i raz w miesiącu do Polski ( 350 km). Jako,że nie znam się na włoskiej motoryzacji,proszę o waszą opinię na temat tego pięknego auta.Byłbym ogromnie wdzięczy,gdybyście mogli mi wypisać wady i zalety tego auta.Wiem,że trzeba zwrócić uwagę na przednią belkę i w sumie tylko tyle.
Pozdrawiam Marcin
-
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...dy_czytaj.html
ale w skilku słowyach - 159 i PB to 1.8 mpi ( z18xer opla ) i JTSy. 1.8 mpi jest ...... nie dla mnie. Nie jedzie. Ale jedyny silnik w 159 który zagazujesz.
Jeśli chodzi o JTSy to gazu nie ma szans. Jak kupisz dobry egzemplarz to Cię uszczęśliwi jak nie to wyrzucisz 7 tysięcy tylko na silnik. Najlepszy sie wydaje 1750 TBI ale nie pisałeś jakimi środkami dysponujesz.Poczytaj. A jak bedziesz miał SZCZEGÓŁOWE pytania to zadaj w odpowiednim wątku.
pozdro
-
Koszty zagazowania benzynki z wtryskiem bezpośrednim znacząco spadły. Instalacja plus wystrojenie zamyka się w 5-6 tyś zł.
Są jakieś inne przeciwwskazania do gazowania JTS-a?
-
Czy ma tym forum jest moderator?
Dublowanie tematów przez nowych użytkowników już po raz kolejny, widocznie nikt nie czyta regulaminu.
Na innych forach zakładanie tematu który już jest pozwala odpocząć na 7dni - może tu też powinny być wprowadzone takie zasady.
-
Kolego w internecie jest mnóstwo na ten temat. Na forum także wszystko zostało już napisane. Trzeba poszukać. Ja dodam że też szukałem alfy w benzynie a w końcu kupiłem diesla. Z benzynowych jedyny sensowny silnik to 1.7 tbi ale wprowadzili go chyba od 2010 wiec ceny wysokie. Za to diesle bardzo udane. Gdzie bym nie czytał to wszędzie chwalili. Ja mam 1.9 16V 150 ps i uważam że to przyzwoite minimum do takiego auta.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka