po wyłączeniu silnika po jakimś czasie 4 szyby same się opuszczają czy ktoś zna jakąś podpowiedz ?
Printable View
po wyłączeniu silnika po jakimś czasie 4 szyby same się opuszczają czy ktoś zna jakąś podpowiedz ?
Wyjmij baterię z kluczyka i poobserwuj.
Kluczyk jest tak zaprogramowany, że jak przytrzymasz na dłużej przycisk otwierania to opuszczą się wszystkie szyby. Problem zatem pewnie leży gdzieś w kluczyku.
zrobiłem tak jak pisaliście i nadal jest to samo...ktoś coś zna jeszcze?
Mój ojciec tak miał kiedyś w swojej Megane II... tam się opuszczała tylko szyba kierowcy i winny był podnośnik (a właściwie elektronika w nim zatopiona).
Podłączałeś auto do kompa?
Jeśli masz kod od radia to spróbuj odpiąć aku na jakieś 30 min. Wtedy sterownik szyb powinien się zresetować i może to pomóc ;)
na kompie nic nie pokazuje...przez cała noc stał bez akumulatora kiedyś i nic...to nie dało
Rozepnij wszystkie panele szyb i po kolei podpinaj po oczyszczeniu.
Witam, mam ten sam problem wszystkie szyby i szyberdach się otwierają same. Akumulator odpinałem baterię z kluczyków wyciągałem i dalej to samo. Czy kolega tomlemur uporał się z problemem?
Witam, problem rozwiązany. Problem leży we wkładce zamka drzwi kierowcy w której znajdują się jakieś "mikrostyki"(nie znam się), które przy dłuższym przytrzymaniu kluczyka w zamku drzwi, w pozycji zamknięcie/otwarcie powodują "super zamknięcie"/"super otwarcie". Niestety do wkładki zamka dostaję się woda, co w połączeniu ze smarem tworzy "syf" który zwiera "mikrostyk". U mnie zwierało w pozycji "super otwarcie", dlatego wszyskie szyby i szyberdach otwierały się samoczynnie. W moim przypadku obyło się bez wyjmowania wkładki zamka, po prostu wyjąłem gumową zaślepkę w drzwiach kierowcy(jest idealnie na wysokości wkładki), widoczny element potraktowałem wd 40 i szczoteczką do zębów. Od ponad tygodnia spokój, pozdrawiam.