Witam,
czy ktoś dysponuje schematem audio do 156 sedana przed FL, który obejmuje głośniki: przód, tył oraz podszybie?
Printable View
Witam,
czy ktoś dysponuje schematem audio do 156 sedana przed FL, który obejmuje głośniki: przód, tył oraz podszybie?
co konkretnie potrzebujesz? Kilka razy rozbierałem 156 i robiłem w niej audio więc może Ci coś pomogę bez schematu
Podszybie? Przecież w 156 nie ma głośników na podszybiu.
Witaj,
konkretnie potrzebuję poznać kolory kabli +/- na tylnych i przednich drzwiach, oraz skąd jest wypuszczona wiązka na wspomniane podszybie.
Co ciekawe spotkałem się parę razy z wpisami na forum iż w tylnym podszybiu nie ma głośników, a ja mam fabryczne gniazda montażowe pod głośniki 6X9. Co więcej idzie tam fabryczna instalacja audio. Po podpięciu głośnika gra. :)
Witaj CracowCity,
wychodzi na to że w niektórych 156 sedan montowany jest (jak nie we wszystkich) system 6.0 :)
* 2 x odseparowany zestaw Drzwi Przód
- w DP przy wooferach musiałabyć montowana zwrotnica, albo jej namiastka, jak w mojej (o ile to jest faktyczna fabryczna zwrotnica), niech mnie ktoś poprawi jeśli źle mówię - zielona płytka
Strona kierowcy:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=167851&stc=1 http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=167852&stc=1
Strona pasażera:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=167850&stc=1
* dwudrożny zestaw Drzwi Tył
- nieodseparowany w przeciwieństwie do DP
* zestaw Półka - tu nie wiem jeszcze czy dwudrożny czy sam woofer
Silver001 - Ja nie miałem takich płytek, coś nowego widzę :) Ciekawe że ta płytka jest tylko po jednej stronie w tej samej parze głośników :) Bo z tyłu już ich nie było?
Tak właśnie mi się wydaje że było to gotowe nagłośnienie pod 3 pary głośników + tweetery z przodu. Zastanawiam się cały czas jak Włosi poprowadzili instalację pod to cudo, dlatego też założyłem ten temat. Chciałbym poprawić nieco nagłośnienie wytłumiając wnętrze, montując lepsze głośniki i wzmacniacz pod nie.
Tylne drzwi i półka idą na jednej linii więc ciekawy jestem jak to zagra, ponieważ wydaję mi się że sygnał jest tylko rozdzielony i chyba nie ma możliwości regulacji mocy. Zwrotnic też nigdzie nie udało mi się namierzyć.
Widziałem że są wzmacniacze sześciokanałowe ale jak to gra to szczerze nie mam pojęcia. Ciekawy pomysł i bardzo jestem ciekaw jaki efekt powstanie :)
Zieloo007 - to fakt aczkolwiek czekam jeszcze na odpowiedź od pracownika działu z częściami w ASO czy były jakieś specjalne śruby montażowe. A zamontowałeś finalnie tam głośniki? Te kratki można w łatwy sposób zdemontować i ewentualnie wymienić na inne.
Swoją drogą dziwnie się czuję dając Ci jakiekolwiek rady ponieważ patrząc na Twoje dokonania z autem to raczej powinienem kłaniać się w pas i jedynie prosić o porady ;)
:)
Nie montowalem bo nawet takich kratek nie mam tylko zaslepki na stałe. Musiałbym wyzynarka "jechac" zeby wstawic glosniki a te nie ma do czego przymocować. Nie mam pod spodem w ogóle plastikowych podkładek takich jak ty. Szukam półki pod głośniki od razu na 3 zagłówki ale widzę że ciężko znaleźć aby byly na 3 zagłówki i z maskownicami pod głośniki. Temat dziwny juz przeze mnie przerabiany przed laty...
Czyli masz spód tej półki totalnie goły.. to takiej wersji ja nie widziałem :) Ostatnio dużo szukam części do swojego wnętrza więc jak gdzieś namierzę taką półkę to dam Ci namiary gdzie takowa się znajduje.