Witam,
zapowiada się wymiana rozrządu, w 159, 2.0 170km.
Czy możecie podpowiedzieć za częściami jakiej firmy się rozglądać i jaki jest orientacyjny koszt takiej wymiany (plus oczywiście oleje i filtry)?
Printable View
Witam,
zapowiada się wymiana rozrządu, w 159, 2.0 170km.
Czy możecie podpowiedzieć za częściami jakiej firmy się rozglądać i jaki jest orientacyjny koszt takiej wymiany (plus oczywiście oleje i filtry)?
Ja wziąłem zestaw INA. W zestawie są też nowe śruby.
Koszt coś koło 400-500zł + mechanik
Polecam wymienic tez od razu pasek od osprzętu.
Pamiętaj o pompie. Wszystko kupowałem w www.pablogarage.pl
Paweł na pewno cos doradzi
Pompa Hepo lub SKF
Zapomniałem :D
dzięki,
a podpowiecie co ile km się wymienia w 2.0 rozrząd?
podobno producent radzi 140k lub co 6 lat, ale to chyba gruba przesada.
Ja bym granicy 100nie przekraczał. u siebie wymieniłem po 70 :)
Że się tak wtrącę... w mojej 2.4 ostatnio padła pompa SKF przy 65k km.... zatem ze swojej strony nie polecam. Kupiłem na allegro oryginalny zestaw od "tanifiat".
Ja proponuję ominąć wszelkie zestawy, ponieważ są one tańsze ale zawartość nie koniecznie jest dobra.
Pompa - nie kupować firm kszak bo to się może zemścić. Myślę że SKF: pompa , rolka, napinacz będzie OK tylko nalezy sprawdzić gdzie była część robiona. Na koniec pasek rozrządu. Są dwie opcje albo pasek zwykły i przebieg 60- 70 tysięcy albo pasek pokrywany teflonem ( osobiście radzę taki) można jeździć do 110-120 tysięcy kilometrów. Co do ceny ok 1200 z robotą częściami olejem filtrami. No ale to już zależy od tego gdzie, co i za ile itd.
O jakości pomp SKF było już kilka razy w ostatnich czasach. Informacja z dziś, temat na pierwszej stronie o odpowietrzaniu układu chłodzenia w 2.4 JTDm. Ogólnie jest ryzyko, jest zabawa :)