-
Alfa 145 JTD nie zapala
Witam mam problem z Włoszką... mianowicie auto jakiś czas temu przeszło całkowity remont wymienione zostało wszystko od zawieszenia aż po sam silnik , auto jeździło bez problemu wszystko było w porządku do dziś . Podjechałem pod market zgasiłem samochód na 5 minut , wróciłem i niestety alfa nie zapala . Problem jest tego typu ze auto kreci ale po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka wtrysku i sprężynki czyli w ogóle nie zapala ,
i teraz mam pytanie gdzie znajdują się jakieś bezpieczniki od sterowania wtryskami albo od pomp paliwa w jtd 2000r . Skrzynka bezpieczników w aucie sprawdzona chyba ze jakiś przekaźnik ???a dodam ze mam odcięcie zapłonu ale mam wrażenie ze nie tutaj leży problem .
Z góry dziękuje za pomoc
-
Bezpieczniki są jeszcze pod maską i pod wykładziną pasażera.
Pozdrawiam.
-
ok zobacze jutro . dziwi mnie fakt ze tak nagle to sie stalo i ze nie pali sie kontrolka od wtrysku albo sprężynka
-
Witam od samego rana siedzę przy aucie niestety wszystko z bezpiecznikami porządku , jedynie co my przychodzi to alarm z odcięciem ktory posiadam ale gdy go odłączę to odcina mi prąd w całym aucie
-
Sprawdz czy masz zasilanie na komputer, sprawdz tez masę silnika
-
..... nie mogę się podłączyć pod ecu chyba już z 2 godziny walczę żeby podpiąć się pod ten samochód, ale to juz nawet kiedys mialem jak był sprawny ze nie chciał się łączyć z kablem , masa w którym miejscu się znajduje ? przy silniku czy pod aku .. ja wciaz sie zastanawiam czy ten piep... alarm mi nie odcina pompy przez co nie daje zasilania na pompę paliwa i wtrysk . miałem coś takiego w audi a4 mogłeś przekręcić kluczyk kontrolka od aku i oleju świeci ale sprężynka nie i mogłeś kręcić kręcić i nie zapalisz dopiero jak guzik klikniesz to kontrolka od świec zapala się i zapalisz mam to u siebie w alfie tak już kupiłem ale guzik działa
-
Niestety sam nie dam rady alfa Idze do mechanika , nie słychać pompy paliwa z baku jedynie buczenie z silnika , sprawdziłem wszystko to co wiem gdzie jest