-
Transmitter FM
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Moja 159 niestety nie ma wejścia USB dlatego chcąc nie chcąc zmuszony jestem do wspomagania się transmitterem. I mam mały problem :) Kupiłem transmitter fm i u mamy w samochodzie (VW Polo) działa bez zarzutu. Natomiast u mnie działa do momentu gdy nie wjadę w jakąś nierówność bądź dołek, wtedy najzwyczajniej wyskakuje z gniazda zapalniczki! Wogóle już w momencie wkładania sprawia wrażenie jakby ledwo co się trzymał i zaraz miał wyskoczyć:haha: Nie wiem czy w alfach te gniazda zapalniczek są płytsze? I tu moje pytanie do was, ktoś spotkał się z czymś takim :) ? Ewentualnie może ktoś poleci jakiś transmitter który używa w 159 to kupie sobie drugi a tym obdaruje mamę :D
Pozdrawiam :)
-
Tez kolego miałem tak ze swoim tramsmiterem:) widocznie taka konstrukcja gniazda zapalniczki bo nawet jak CB radio podłączyłem tez to występowało...wiec trzeba jakis patent ogarnąć:)
-
a Ty ogarnąłeś już jakiś patent :D ?
-
Mozna owinąć taśma izolacyjna wtyczkę:)aby nie wypadala.
-
Ja ci kolego polecam kupić nokie n86 8gb która posiada transmiter fm do tego masz equalizer i jest bardzo dobry bass czego nie ma w tanim transmiterze. Ściąga ładnie nawet poza autem. Ja tego używam w swojej 166 i kolega zrobił identycznie i kupił N86
Dodano po 4 minutes:
Używana kupisz za 80 zl jak trafisz, a możesz ją włożyć do schowka w podłokietnik gdziekolwiek
-
Ja kupiłem rozdzielacz na dwa gniazda na jakiejś stacji. I jest tak skonstruowany, że siedzi sztywno w fabrycznym gniazdku. Bez niego często zwykłe wtyczki się wysuwają :/
-
Ze wszystkich propozycji rozwiązania tego problemu dla mnie rozdzielacz jest najlepszą opcją. Izolacja też okej ale rozwiązanie na krótką metę. Dzięki chłopaki, pozdrawiam :)
-
Ja tez mam rozdzielacz na dwa i usb i tez lipa:) wiec jedynie izokacja pomogła:)
-
U mnie ładowarka do nawigacji też wyskakuje. Przyszłościowo planuję kupić gniazdo 12V w sklepie, dołożyć na kablach i schować gdzieś np. w schowku.
-
Ja wyposażyłem się w coś takiego http://allegro.pl/blow-transmiter-fm...100963554.html bo też miałem problem z wypadającym transmiterem.