-
Wahacze górne przednie
Panowie mam takie problem- autko sciaga mi delikatnie w lewo (kierownica sama się lekko skrzywia), do tego przy hamowaniu odczuwalne bujanie auta. Mechanik zdiagnozował górne wahacze - do wymiany lewy i prawy przód. Rzucił mi cene 700zl za czesci (2x250) + robocizna, czy ta cena jest ok? Pytam poniewaz 1 raz bede robil i nie mam rozeznania (na alledrogo widze ze sa i wahacze po 200zl za komplecik).
-
Jakiej firmy te wahacze ci zaproponował? Faktycznie można kupić wahacze za 200zł komplet ale pamiętaj że tanie rzeczy są dla ludzi bogatych ;) Wymianę można samemu ogarnąć mając podstawowe narzędzia, WD40 i ściągacz do sworzni :)
-
Jeżeli są to wahacze TRW to cena ok. Natomiast jak jakieś inne to trochę przydrogo.
-
na górę minimum to Vema ale TRW są trwalsze.
-
Za 250 od sztuki to kupisz najtrwalsze wahacze trw. Znając życie mechanik wsadził ci jakiś badziew po 90 zł za sztukę które starcza ci na rok. Weź się w garść kup sciagacz do sworzni i jesteś w stanie sam je wymienić w wiosenny dzień na trawniku. Chyba że masz za dużo kasy. To tylko tak groźnie wygląda a w rzeczywistości to kwestia odkrecenia kilku śrub. Jesteś w stanie zaoszczędzić ok 4 stowy jeżeli wsadzisz jakiś badziew po 100 od sztuki. A uwierz mi że mechanik ci prezentu nie zrobi i trw nie uraczysz
wysłane z WC
-
Lemforder trochę tańszy i też długo wytrzymuje. 700zł cena normalna za robociznę + TRW. Polecam zarówno jedne jak i drugie. Wahacze za 100zł/szt to duże ryzyko swojego życia/zdrowia.
-
Koszt jednej sztuki wahacza przedniego górnego firmy TRW to koszt minimum 300 PLN. Do tego po wymianie wahaczy trzeba zrobić geometrię/zbierzność
-
Na alledrogo obecnie trw górny jest po 190 złociszy.
-
Pytanie tylko, czy to rzeczywiście oryginały. Ostatnio na allegro kupiłem żarniki do xenonów, które miały być na pewno oryginalne. Nie kosztowały też jakoś dużo mniej niż oryginały w ASO. Jak się jednak okazało były to podróbki. Na allegro większość zamienników dobrych marek w cenie 40 % niższej niż w ASO to podróbki.
-
Trzeba uważać i czytać komentarze.
Przeważnie przy super ofertach jest narzekanie na brak towaru na magazynie.
Oczywiście czasem można też trafić po prostu wyprzedaż czy coś w tym stylu.