-
Filtr powietrza Filtron
Witam. Czy stosowaliście do swoich 156 filtr powietrza firmy FILTRON o oznaczeniach ar 348/1.? Wg katalogu wystepuje on w 166 ale jest zamienny na 318/1 który jest dedykowany do 156 właśnie. Do czego zmierzam rożnią się te filtry tylko rantem po obu stronach i tym że ten ze 166 ma wzmacniane ścienku z jednej i drugiej strony.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Cena jeszcze sie różnią. 318/1 jest ok 4 zł tańszy. Wczoraj kupowałem i "omyłkowo" dano mi 348/1. Szybka podmiana na 318 i zostało na piwko
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
NIe przypomnę sobie numerów, ale przedostatnio gdy wymieniałem na Filtrona nie mogłem domknąć pokrywy filtra.
Któryś z tych filtrów był wyższy o 2-3mm i stwarzał problem.
-
Filtr ar348/1 przeznaczony do 166 jest 3mm wyższy.
Jeździłem na obu, różnicy nie zauważyłem, teoretycznie wygląda to jakby nawet był za duży ale na górę filtra jest ten 'reduktor' który przychodzi do obudowy, po dokręcaniu pokrywy filtra wszystko jest ok.
Ostatnio miałem Mann z siatka w około wkładu filtra wydaje mi się że on był wymiarów ar318/1 chociaż dokładnie tego nie mierzyłem.
Co ciekawe, kiedyś chcąc kupić 348/1 usłyszałem że jest wycofany i filtron ma w ofercie już tylko 318/1...
-
Długi, skrzynkę pw masz pełną.