-
17 cali w 145
Witam
Przymierzam się do zakupu felg do mojej 145.
Nie ukrywam że najchętniej wrzucibym 17" - pytanie tylko czy takie felgi wchodzą bezproblemowo? Mam okazję kupić takie, Et35 oraz opona 205/40. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Jakie są graniczne rozmiary/et do tego auta? Dodam że mam orginalnie obniżoną niunie na springach eibacha -35mm :)
Pozdrawiam
-
-
wlasnie tego nie wiem, ale prawdopodobnie 7,5J
-
Przy 7,5 może być problem z takim ET.
-
Kasztelan dobrze mówi, może obcierać. Przy 7,5j szerokości ET powinno być w okolicach 40. Przy ET35 szerokość nie większa jak 7j.
-
W 155 miałem 7J i przy ET35 zdarzały się obcierki. Teraz mam bodaj 43 i wszystko gra.
-
jak już widziałeś u mnie :) 17 cali 7J ET35 opona 205/40 plus sprężyny obniżające jak jadę ja plus pasażer nie ociera mi :)
-
dobra cwaniaki
moze mi ktoś wyjasni przy tych samych oznaczeniach Alum , gdzie oryginalne speedline nie wdzochą a nagle OZ pasuje idelnie ?
AR 155 2,0 16V
odsadzenie to jest jedno ale przejscie z powierzchni przylegajacej do tarczy do powierzchni obreczy jest wazne i nikt o tym nie pisze .... moze być przejscie gdzie zacisk się zmiesci , a czasami ze nie ... wiec to z ET to ostatnio farsa jak hu**
jak nie wezmiesz , nie przymierzysz
-
To już kwestia kształtu ramion, z reguły jednak na seryjnych zaciskach nie ma to znaczenia więc też nikt o tym nie wspomina. Np. u mnie - ET43 vs. ET35. Pierwsze pomimo że są głębiej schowane mieszczą zaciski ze 166, te drugie ni chu chu... trzeba było by im dodać ze 2cm dystansu.
-
Ma ktoś opony 205/50 na 17 ,czy przy takim rozmiarze na zwykłym zawieszeniu w 155 nic nie obciera ?