-
Demontaż kierownicy.
Musze ściągnąć kierownicę bo chce ją obszyć skórą, w kierownicy mam poduszkę. Jak się za to zabrać ? I jeszcze jedno samochód jedzie prosto bo ustawiałem zbieżność ale kierownica jest lekko o lewą stronę da się to jakoś skorygować przy ponownym montażu ?
-
Z tyłu kierownicy masz śruby (imbus) po ich odkreceniu masz poduche na wierzchu (uwaga na kable) a pod nią znajduje się śruba mocująca kierownice!
Napewno da się skorygować ustawienie kierownicy ale jak nie była sciągana od nowości i zbierzność jest ok to powinna być prosto?
-
Właśnie z tą kierownicą to było tak od nowości że była lekko przekrzywiona, a akumulator trzeba odpiąć? bo boję się o tą poduszkę żeby coś z nią niemiłego nie było.
-
Akumulator oczywiscie odepnij, a co do ustawienia to trzeba bedzie ja pewnie przestawic o zabek.
-
Tzn. kierownica jest na takim jakby wieloklinie ?
-
-
No to spox a jeszcze jest jakaś śruba co trzyma kierownicę na klinie ?
-
Tylko przy ściaganiu uważaj na zęby,bo trzeba mocno ciagnąć,żeby zeszła ;)
-
Najłatwiej i najmniej stresowo jest użyć ściągacza do łożysk nawet jak jest mały to idzie troche pokombinować i zastosować go do kierownicy. Jeśli chodzi o przekrzywienie to pewnie podczas ustawiania zbieżności odkręcono jeden drążek kierowniczy, a po prawidłowym ustawieniu zbieżności kierownica została krzywo.
-
ja zdejmiesz daj foto wieloklinu kierownicy i drążka