Cześć! Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość zamiany skrzyni ZF 4HP20 na skrzynie AISIn występującą w Thesis 3.0? Czym różnią się te skrzynie poza sterownikiem?
Printable View
Cześć! Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość zamiany skrzyni ZF 4HP20 na skrzynie AISIn występującą w Thesis 3.0? Czym różnią się te skrzynie poza sterownikiem?
Skrzynia ZF 4HP20 od skrzyni AISI"N poza sterownikiem różni sie tym, że jedna jest niemiecka, a druga japońska to raz...
Druga sprawa to nie ma takiej możliwości bo nie dojedziesz ładu (poza sterowaniem tej skrzyni) z półosiami.
Następna sprawa to mocowanie skrzyni... w thesis wisi na podłużnicy, w 166 by musiała stać na trawersie...
A na końcu pytanie po co zmieniać lepsze na gorsze... ?!?!?! :D:D:D:D
Pytam bo mam do dostania taką skrzynię po remoncie, ale widzę że gra nie warta świeczki :)
Kupuj i wystawiaj na forum:)
Ja bym się nie ładował w handel używkami po remoncie bo później ani gwarancji, ani pieniędzy z tego nie będzie...
A thesis 3.2 to rzadkość... jedną sztukę robię.
Też racja.
Dobrze, to powie mi ktoś orientacyjnie ile wyniesie remont 4hp20? Skrzynia chwilę po odpaleniu wyje i zaczyna strasznie się tłuc, biegi nie wchodzą. Konwerter zapewne też do regeneracji.
Remont skrzyni automatycznej to zawsze od 6 tyś w góre jeśli nie masz uszkodzonego sterownika...
Koszta duże, trzeba będzie poszukać używki a konwerter oddać do regeneracji. Mam nadzieję że będzie hulać :)
Wyje pewnie konwerter a za wbijanie biegow pewnie sterownik odpowiada, woec koszt ok 4tys-4,5tys plus olej