-
Usztywnienie karoserii
Witam serdecznie mam pytanie o jakieś sposoby na usztywnienie budy. Na co dzień mam dla porównania jazdę audi a6 na wielowahaczu i moją 156 Sportwagon sport pack 2 lub 3 (nie jestem pewien) ten sam rocznik i profil opon w obu autach. W audi jazda po wybojach jest bardziej komfortowa ale całość sztywna, a w Alfie czuć ze jest twardsze zawieszenie ale że cała karoseria pracuje skręca sie na nierównościach zwłaszcza czuć to przy małych prędkościach. Czy są jakieś skuteczne zestawy żeby to zniwelować (nie za kilka tysięcy) czy przednia rozpórka cokolwiek poprawi ? Proszę o pomoc :)
-
Przednia górna, dolne wzmocnienia od GTA, GT, oraz górna tylna powinna znacząco pomóc. No i w paru stówkach się zmieścisz.
-
a gdzie można takie coś zdobyć bo z tego co szukam po allegro , googlach sklepy z cześciami to znalazłem tylko góra przód cena od 200 - 800
-
Ja też mam porównanie A6 C5 z moim sportpackiem - fakt jest taki, że mojej jest o wiele sztywniejsze zawieszenie niż w A6. Rozpórki itp nic Ci nie pomogą. Oba auta mają całkiem inną charakterystykę zawieszenia.
-
Tylna pasuje też od 147 bodajże, kawałek rurki między kielichami. A dolnych wzmocnień szukaj w rozbitkach, handlarze nie wiedzą często że można to sprzedać, usztywniają sanki w okolicach dolnych wahaczy względem podłogi. Na dolne tylne nie zwracaj uwagi, nic nie dają poza dociążeniem tyłu ;)