-
cewki i świece 3.2 jts
Witam.
Mam problem z moim 3.2 jts-em po raz trzeci spaliła (stopiła) mi się cewka zapłonowa na 4 cylindrze przeważnie dzieje mi się to jak temperatura wody jest ok 70-80 stopni czy ktoś wie czym może być to spowodowane? Oprócz tego komputer pokazuje mi błąd wypadanie zapłonów P0300 i P0306 i pisze błąd sondy i grzałki 1 i 2 kupiłem 4 sondy oryginalne za 2700zł i dalej mam to samo, czy to może być od świec? A jeśli tak to jakie świece najlepiej kupić?
-
Katalogi podają to: http://www.e-denso.pl/denso-ik16-swi...er-p-1945.html
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Świece już zamówiłem NGK platynowe zobaczymy, ale co dalej?
-
U siebie mam NGK. Nie pamiętam numeru, ale dobierałem ze strony NGK. Zero problemów.
Jaki masz przebieg na tych świecach?
-
Nie umiem określić auto kupiłem rok temu zrobiłem 10 tyś a ile miały wcześniej to nie wiem koleś się zarzekał że wymieniał 1 tyś temu razem z olejem
-
Mechanikiem nie jestem, ale mimo wszystko bym od świec zaczął. Koszt dużo niższy niż wszystko co już zdążyłeś zrobić a wymiana na pewno nie zaszkodzi.
-
Wywaliłeś niepotrzebnie taką kasę na sondy, można je kupić po 250/szt.
Coś mi chodzi po głowie że problem może być z katalizatorem ?
Wypadanie zapłonów może być przez cewki lub świece, w świecach zmniejsz odstępy na 0.8-0.9.
Znajdź warsztat i zapłać za dobrą diagnostykę to taniej Cię wyniesie jak "szastać" pieniędzmi w ciemno.
-
Katalizatory dolne regenerowałem bo stłukłem ceramikę na studzience.