-
W gorące dni ciężko pali
Witam,z moją alfa 145 1.4 TS mam taki problem kiedy postoi na słońcu ciężko ją zapalić,po kilkukrotnym kręceniu zapala ale przez chwile silnik zastanawia się z wejściem na normalne obroty. Prosze o sugestie gdzie szukać przyczyny.dzieje sie tak tylko przy odpaleniu po dłuższym(kilka godzin) postoju jak zapali raz to mozna zgasić i odpala bez problemu
-
Może to byc czujnik temperatury zasysanego powietrza lub elektrozawór pochłaniacza oparów paliwa
-
75andrew155, wątpię by był to czujnik temperatury zasysanego powietrza. Taki sam problem opisywał kiedyś ktoś na tym forum. W serwisie wymieniono mu ten czujnik chyba 6 razy na nowy. Problem na krótko ustępował i powracał. Po jakimś czasie, użytkownik auta dowiedział się jak sprawdzić sprawność tego czujnika. Okazało się, że wszystkie 6 czujników było sprawne. Więc może jest to ten elekrozawór.
-
dziękuje za rady 75andrew155 i wujek mam dzięki Wam już trop bo do tej pory szukałem wady w korku wlewu paliwa ale to był zły trop,prosze jeszcze o rade gdzie go szukać bo podobno gdzieś w nadkolu prawym?