-
Sprzęgło do 3.0V6
Witam, tak jak w temacie jakie sprzęgło będzie pasowało do AR 166 3.0V6 pytałem w sklepie Tanifiat po podaniu nr VIN podobno sprzęgło jest takie same jak w 2.5 V6, chociaż na forum natknąłem się na informację że do wersji 3.0 jest inne sprzęgło, ktoś może wymieniał i może się podzielić opiniami ? zaznaczę że wersja od 2.5 V6 jest tansza o 100zł od wersji 3.2 lub 2.0V6.
-
WIem że wrzucali do 3.0 sprzęgło podatne (bez dwumasy) od 156V6. Było to na forum. Wtedy pozbywasz się dwumasy.
-
Fizycznie 2.5 do 3.0 pasuje, porównywałem, dociski nie różnią się wcale, tarcze tylko jednym przełoczeniem które jest w 2.5, a w 3.0 jest płaska aczkolwiek nie ma to żadnego wpływu na położenie tarczy względem położenia tarcz zamachu i docisku.
Kołnierze skrzyni 2.5 i 3.0 mają te same, koła dwumasowe różnią się tylko masą i wyważeniem (rozmiarem są identyczne) więc nie może nie pasować ;)
-
Hmm, to mam dylemat oszczędzić te 100zł czy lepiej mieś spokój i pewność że będzie wszystko pasowało :) Qba a Ty montowałeś kiedyś te sprzęgło z 2.5 do 3.0?
-
jak to tylko 100zł to po co kombinować ?
-
A czy możecie podrzucić link do sprzęgła 2,0 ts ? Tzn czy do wszystkich ts 2.0 są te same graty bez względu na model ...147...166 ? A jeszcze jedno...czy jest do kupienia sam oring wałka sprzęgłowego z simeringiem czy tylko gotowa tuleja z uzczelniaczami?
wysłano z domowego telefona
-
Czy nie jest to przypadkiem temat o sprzęgle do v6 ?? Szukanie na forum nie boli.
wysłane z nokii 6310i
-
Przepraszam że się wciołem w temat panie CINAS
wysłano z domowego telefona