Prosiłbym kolegów o krótki opis krok po kroku jak to najszybciej zrobić.
Printable View
Prosiłbym kolegów o krótki opis krok po kroku jak to najszybciej zrobić.
wjechać na kanał lub podnośnik ( na podnośnik nie wjezdzaj ale pomiędzy filary i podłóż łapy pod miejsca wyznaczone ) :)
ROZŁACZ AKUMULATOR!!! , wykręć wydech 2 sróbki odciągnij na elastycznym złaczu zablokuj kawałkiem drutu miedzianego tak aby mieć dostęp do rozrusznika -odkreć 3 śruby od rozrusznika łaczące go z blokiem i skrzynią biegów , oraz 1 srube od bloku silnika obok łąpy podpory , odepnij przewod bendixa oraz przewody zasilania - prądowe. Wyjmij rozrusznik - wychodzi tylko w jednej pozycji .
Pozdrawiam :)
wjechać na kanał lub podnośnik ( na podnośnik nie wjezdzaj ale pomiędzy filary i podłóż łapy pod miejsca wyznaczone ) :)
ROZŁACZ AKUMULATOR!!! , wykręć wydech 2 sróbki odciągnij na elastycznym złaczu zablokuj kawałkiem drutu miedzianego tak aby mieć dostęp do rozrusznika -odkreć 3 śruby od rozrusznika łaczące go z blokiem i skrzynią biegów , oraz 1 srube od bloku silnika obok łąpy podpory , odepnij przewod bendixa oraz przewody zasilania - prądowe. Wyjmij rozrusznik - wychodzi tylko w jednej pozycji .
Pozdrawiam :)
odkręciłem wydech i dostęp jest tylko do 2 śrub ,1 jest od przodu nie mam pojęcia jak do niej dojść
Od strony lewego nadkola i potrzebny ci klucz tzw banan
Kręcenie na 30 min
sytuacja wygląda tak:odkręciłem 2 śruby do których jest dostęp od spodu ale 3 śruba ani po zdjęciu wydechu ani od strony nadkola lewego -nie ma takiej możliwości,żeby dojść do tej śruby,czy ci chol...ni Włosi aby przypadkiem nie wymyślili dojścia do rozrusznika od góra tak ,że trzeba pół silnika odkręcać?
rozrusznik jest na 3 śrubach a nie 4
Odkręcasz lewe koło ,odkręcasz mocowanie od wodzików skrzyni ,śruba jest pomiędzy silnikiem a rozrusznikiem.Praktycznie nie widoczna ,trzeba ją wymacać ale jak nie masz ,,banana ,,to nie ma szans odkręcić.
Od lewego nadkola? Przypadkiem nie z prawej strony? Ja do tej śruby dostałem się długim kluczem 13 co prawda w 166. W 164 jest mniej miejsca ale możesz spróbować.