Problem z centralnym zamkiem
Dzień dobry,
Mam problem z centralnym zamkiem, objawy są takie: zamykając guzikiem przy skrzyni wszystkie drzwi ryglują się oprócz kierowcy, ponowne naciśnięcie nie odblokowuje już żadnych drzwi - muszę otwierać wewnętrzną klamką aby wpuścić pasażera. Wymieniłem zamek kierowcy - bez skutku. Gdy zamknę z zewnątrz z kluczyka to wtedy centralny działa (otwiera) gdy otwieram z pilota - więc sam mechanizm działa. Zamknięcie z pilota działa tak samo jak odblokowanie wewnątrz -wszystko oprócz ryglowania drzwi kierowcy. Rozkręcałem jeszcze na drobne mechanizm zamka i są tam 2 microswitche, ale nie wiem jaka jest dokładnie logika ich działania. Gdzie szukać możliwych usterek? czy moduł na drzwiach, czy raczej body comp? Pozostaje jeszcze wiązka łącząca moduł na drzwiach z samym zamkiem, może jest jakaś przerwa, ale nie miałem czasu sprawdzić każdego kabelka czy ma przejście. Może ktoś w Wawie ma moduł do użyczenia i sprawdzenia na szybko? Albo namiar na jakiegoś magika co zna się na Alfach.
PS. Podpięcie pod kompa nie generuje żadnych błędów, nie można jednak wysterować ryglowania przednich lewych drzwi.
Pozdrawiam wszystkich,
Piotr