-
Podtopienie auta.
Witam,
Otóz dzis gdy jechałem ulica zerwałą sie spora ulewa. Doszło do takiego momentu w ktorym auto zostąło porwana przez chwile przez wode, po kilku metrach zgasło:( przekrecajac kluczyk tylko zememrotał jak by sie akumulator rozładował. Wyskoczyłem z auta i wypchałem go z wody, po chwili zaczeły działac znowu awaryjne ale po przekreceniu kluczyka silnik tylko zamruczał i stawał jak by nie bylo sily go uciagnac. Gdy scholowałem na podwórko i podpiołem pod klemy auto kreci dluzsza chwile po czym tak dziwnie tyrkocze prawdopodobnie z rozrusznika i nic . Nie odpala . Czy ktos cos poradzi?
-
wyjmij filtr powietrza zobacz czy woda poszła do silnika jak doszła to możesz szukać nowego.
-
a czym bedzie sie sie oznaczac to ze poszła woda?
-
po wykreceniu filtra witac mokra obudowe ale bez niagary znowu..
-
Trzeba było nie odpalać :( podczas odpalenia mógł zassać wody.Jeżeli masz filtr powietrza mokry to na bank tak było. Także silnik do wymiany.
-
Najgorsze co mogłeś zrobić to próbować odpalić auto po takim incydencie, szczególnie że nie chciało już zapalić...
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
-
Dokładnie.Ja osobiście zajmuję się naprawą sprzętu elektronicznego i jest identycznie.Jak klient przychodzi z zalanym telefonem i mówi że odpalał kilka razy i nie odpala to już wiem że będzie klops bo pali się wszystko.Jaka to alfa daj fotki to może coś odkupie ;)
-
sprzedawac jej nie bede najwyzej dostanie noweserduszko:( szkoda tylkoniepotrzebnego wydatku. Ale jak mam dostac za nia grosze a jest po wymianie kpl zawieszenia trw tarcze sportowe zaciski brembo .to z sprawnym serduszkiem warta minmum 8tys. A takmoze 2 dostane.
No proba odpalenia była z niepowodzeniem poprostu sie blokowała i akumulator przygasał mozliwe ze uratuje ja jutro jeszcze bomogłonic niepokrzywic:) ale okaze sie dokładnie jak mechanik zobaczy a jak nei to 1000zlwplecki
-
Pewnie nie kręci bo woda w cylindrach. wykręć świece żarowe zakręć ręka to wyrzuci. Potem wysusz rozrusznik podładuj aku i powinno być ok
-
ok auto pojechało do mechanika okazalo sie ze zalało na szczescie 2 cylindry i zablokowało wał. nic nie pokrzywiło spaliło jedna swiece zarowa, i do wymiany filtr powietrza. Auto do odbioru mam jutro wysuszone na lakierni i wgl.Jak cos polecam panów mechaników w czestochowie na ulicy Wesołej. Pozdro i dziekuje za negatywne porady...