Witam naprawy powolnej ciąg dalszy.
Jak w temacie wszystko zdemontowane tzn tapicerka z przełącznikami itd... i co dalej mało miejsca tam jest, jakieś podpowiedzi żeby to sprawnie poszło ?
Printable View
Witam naprawy powolnej ciąg dalszy.
Jak w temacie wszystko zdemontowane tzn tapicerka z przełącznikami itd... i co dalej mało miejsca tam jest, jakieś podpowiedzi żeby to sprawnie poszło ?
Najszybciej będzie wyciągnąć zamek z klamką wewnętrzna. Odkręcasz klamkę i zamek od drzwi, odpinasz dwa cięgna z zaczepów. Jeden od rygla, drugi od klamki zew. dwie wtyczki od dołu i wyciągasz. Powiem szczerze że trzeba trochę pokręcić zamkiem w środku zanim wyjdzie ale nie specjalnie skomplikowana robota.
Tak jak kolega powyżej napisał będzie najlepiej i najszybciej. Rozbieralem tak właśnie drzwi i szło elegancko. Jak chcesz to ci podesle fotki drzwi bez zamka
Dla ułatwienia możesz odkręcić jeszcze prowadnice szyby ta przy zamku, będzie więcej miejsca.
z mojego doświadczenia wychodzi , że najłatwiej jest zdemontować szybę , prowadnicę i dopiero na końcu zamek. rozpinasz na lekko opuszczonej szybie jej spinkę wyciągasz uszczelkę szyby i uszczelkę podszybia i naciskasz lekko na szybę aby zeszła ze spinki -obracasz szybę -uwaga na klips który jest zamontowany na szybie od strony zamka - i możesz ją wyciągnąć jak byją coś blokowało to możesz odkręcić prowadnice od strony zawiasów. z pozoru wydaje się , że mnóstwo dodatkowej roboty ale moim zdaniem późniejszy montaż samego zamka będzie banalny.
heheh powiem szczerze ze zdemontowałem tapicerke odkręciłem 3 śruby zamka i czarna magia hehe a nie jeden zamek już zdemontowałem np bmw ford :/
a porozpinałeś cięgna ? od klamki i zamka zewnętrznego?- jak to robiłem to wywaliłem wszystko łącznie z podnośnikiem szyby- ale w tedy nie bardzo wiedziałem jak się do tego zabrać