Podmiana przepustnicy POMOC 2.0 TS
Witam
czy ktoś miałby czas, ochotę, doświadczenie, narzędzia , sprawną, nie falującą przepustnice wraz z krokowcem oraz ochotę pomóc mi w poszukiwaniu kolejnego powodu falowań w mojej 156 2.0 TS 155KM. Nowa sonda, świece, sprawdzone cewki, przewody zapłonowe, przewody podciśnienia, przewody elektryczne przy przepustnicy i krokowcu, przeczyszczona przepustnica, wizyta u gazownika, brak rozjechanych map itp. te wszystkie elementy robione przez osoby które zajmują się alfami i niestety po adaptacji dobrze jest około 50 km i kapa, wszystko od nowa falowanie miedzy 500 a 1200 obrotów, a czasem prawie do zgaszenia. Masakra. Mam już dość ciągłego robienia resetów parametrów poprzez FESa, to i tak nigdzie nie prowadzi. Obecnie pojawia się błąd na kompie , ale nie zawsze słaby sygnał lub brak sygnału na krokowcu. Postanowiłem podmienić przepustnicę i dlatego to pytanie czy ktoś mógłby ją użyczyć w celu sprawdzenia oraz ją wymienić. Obecnie przebywam w Mysłowicach. Powiem tak, nie uśmiecha mi się inwestować w kolejny element, a poza tym z demontaż nie gwarantuje , że element nie będzie pochodził z samochodu bez falowań.