Czy będzie pasował potencjometr do 2,4 JTD z innym numerem części niż ten co był w mojej alfie??
Printable View
Czy będzie pasował potencjometr do 2,4 JTD z innym numerem części niż ten co był w mojej alfie??
Z którego roku ten jtd?
2000
- - - Updated - - -
Mój ma numer 0281002203
Łoj to nie mam z 2004, do 175 kM.
Szukaj od 2,4 jtd lub 1,9. Ja mam w prawdzie lancia lybra ale z tego co się orientuje do mnie pasuje od Alfy i Fiata jtd bez względu na pojemność. Poszukiwania ogranicz tylko do jtd, od jdtm będzie problem. Numery są inne ale potencjometr ten sam - do lanci najdroższy do Alfy tańszy, do Fiata najtańszy (nowe części). A kostką potencjometru za schowkiem się zająłeś- czyszczenie i podgięcie styków, skoro chcesz wymienić potencjometr?
nie właśnie dzisiaj założyliśmy używkę od lancii i jest lepiej ale dalej jest problem bo dopiero działa w połowie zakresu a mój padł całkowicie
Za schowkiem masz kostkę od potencjometru- kolor biały. Wyczyść i podegnij styki. Jak będziesz jej szukał, rozłącz białą wtyczkę, zapal samochód i pedał gazu w podłogę. Jak nie będzie reakcji na gaz to masz zlokalizowaną- rozpiętą właściwą wtyczkę. Jej kosmetyka powinna rozwiązać twój problem.