-
Tarcze do Alfa Romeo 147
Witam Planuje zmienić tarcze i klocki przód i tył w swojej Alfie Romeo 147 1.6 105km 2008r.
Myślałem nad wentylowane nacinane i nawiercane na przód ten zestaw
Tarcze Rotinger i klocki Steinhof
http://allegro.pl/tarcze-sport-gt-klocki-alfa-romeo-147-156-przod-i5384822289.html
Jak myślicie na forach czytałem pozytywne opinie o tej firmie .
Na tył dam Bosch zwykłe tarcze i klocki też Bosch
czy dać z przodu też Bosch tarcze i klocki czy te co link zapodałem
różnica w cenie około 35zł między Bosch a tymi nawiercane i nacinane ;)
-
A po co Ci nawiercane i nacinane? Z przodu wentylowane a z tyłu zwykłe w zupełności wystarczą
Wyryte rantem felgi
-
Czyli nie ma sensu montować tych nacinanych i nawiercanych na przodzie nie poprawi to hamulca ?
Czyli na przód Bosch zwykłe wentylowane i klocki Bosch
a tył Tarcze Bosch i klocki Bosch
taki zestaw najlepiej ;)
Pomyślałem że różnica za zestaw na przód 30zł więc prawie nie ma a nawiercane i nacinane podobno lepiej hamują ?
Więc sam nie wiem co brać ?
-
Hamować hamują lepiej tylko IMHO nie ma zupełnie potrzeby ich wrzucać. Jedyne 2 przypadki które mi przychodzą do głowy to sportowe wykorzystanie auta lub wizualny tuning. Osobiście mam tarcze bosch a klocki z przodu Ate a z tyłu Ferodo o ile dobrze pamiętam. Dają radę bez zająknięcia
Wyryte rantem felgi
-
Ja mam na przodzie Brembo,bo po zakupie auta musiałem wymienic ale z tyłu jeszcze nie były wymieniane a mam przebieg 212 tys.km.
-
W tych nawiercanych zbiera się tylko brud i rdza, także ciekawy ich wygląd jest przez chwilę po kupnie... później kicha.
-
Dzięki za pomoc ;)
Myślę ,ze zestaw Tarcz Bosch na przód i tył i klocków Bosch będzie dobry ;)
Przednie dodatkowo są zabezpieczane antykorozyjnie czymś malowane szarą farbą (srebżanką)
W mamy ibizie są Boscha i tak właśnie też jest .
W Roverku mam Brembo Tarcze i klocki ATE i ok hamują lecz nie ma zabezpieczenia antykorozyjnego jak w Bosch ;)
-
Heh ta farba zejdzie przy pierwszym hamowaniu. Weź jeszcze pod uwagę zimmermana. Ja go mam i sobie chwalę.
-
A Textar ? Bosch klocki pylą bardzo i brudny alus jest .
Textar podobno lepszy, zestaw tarcz i klocków na przód i tył 649zł textar
a Bosch 603zł tyle ,że Bosch pyli jak
-
Ja bym wziął Textara, sprawdzone hamulce. Ostatnio nawet zajrzałem do oryginalnego pudełka z klockami Mitsubishi w robocie a tam textar ;)