-
Czynnik chłodzący
Witam serdecznie forumowiczów. Proszę o pomoc w kwestii czynnika klimatyzacji. Posiadam Alfe 156 1.9 jtd 115 km rocznik 2003. Auto jest po fl wnętrza , ale przed fl zewnątrz. Filtry kabinowe znajdują się w środku. Jeżeli ktoś jest pewny to proszę o odpowiedź czy w tym samochodzie powinno być 650 gram czynnika czy 500.
Dziękuję serdecznie.
-
Bardzo proszę o pomocne wypowiedzi . Nabili mi 650 g i około 12 gdy przyszła wyższa temperatura kompresor zaczął się włączać i wylaczac . Po samodzielnym wypuszczeniu części czynnika objaw zanikł ale tez klima przestała chłodzić (pewnie za dużo uciekło) . Chciałbym mieć konkretna i informacje gdy tam pojadę . Dodam ze dzwoniłem do 2 aso i niebyli jednoznacznie w stanie określić kiedy nastąpiła redukcja pojemności układu z 650 g do 500 g .
-
-
Mi 750g nabito i kompresor poszedl do wymiany. Takze miales za duzo. W 156 500g
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Do każdej 156 wchodzi 500g? Do 2.5V6 z 2001 też?
-
500 g jest od pierwszego lifta - z nowym typem klimatyzacji.
650 g jest do przedlifta
-
Dzięki serdecznie. Mam nadzieje ze szybka reakcja nie uszkodziła kompresora. Aktualnie pracuje poprawnie po wypuszczeniu czynnika ale chłód minimalny pewnie za dużo ubyło .
-
Czy możliwe jest ze kontrolka klimy miga z powodu nadmiaru czynnika? Bo z tego co pamiętam to do mojej Alfy przed liftem nabito chyba 750g ale to już ponad miesiąc temu i na razie wszystko działa tylko ta kontrolka dalej miga.