-
Koło pasowe wału dzwięk
Jako że mi coś "tyrka" od strony rozrządu to stwierdziłem że to nagram może ktoś bedzie miał coś podobnego :)
ogólnie to jeźdze z tym jakiś czas .
Myslałem nad wymianą koła pasowego ale może ktoś coś sensownego powie :)
https://www.youtube.com/watch?v=FVbsOGVisGo
-
Trzeba rozebrać i sprawdzić każdy element z osobna albo przynajmniej ściągnąć osłony i oglądać.
Pierwsza diagnoza to się sprawdza czy po zdjęciu paska urządzeń pomocniczych dźwięk tykania będzie nadal występował.
-
Te tykanie jest niezawsze występuje , chyba zwłaszcza po dluźszej podróży okolo 100km i klima właczona :)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
Te tykanie jest niezawsze występuje , chyba zwłaszcza po dluźszej podróży okolo 100km i klima właczona :)
-
Kiedy wymieniales pompę wody? Wymieniałem wczoraj rozrząd w jtd z podobnym charczeniem i pompa wody była kompletnie zajechana.
Może to też być koło pasowe na wale ale ono zazwyczaj daje bardziej spektakularne dźwięki zwłaszcza na zimno zaraz po opalaniu. I tylko praktycznie na biegu jałowym. Nawet kompletnie rozwalone koło na obrotach zazwyczaj cichnie bo siła odsrodkowa scala dwie części tego koła
-
Koło zmieniane bylo 20 tyś temu okolo wraz z rozrządem
Ten dzwiek co nagrałem czasem jest inny : p lecz nie udało mi się sfilmować tego , zwlaszcza po ostrzejszej jezdzie z klimą czekam chwile zeby ostudzić auto i wychodze na zewnątrz wtedy się kapłem że stuka mi wlasnie coś tam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
Jakiej firmy koło kupiłeś ?