-
Brak mocy po rozgrzaniu
Moje autko wyraźnie staje się jakby ociężałe i niechce rwać do przodu kiedy tylko silnik się rozgrzeje. Na zimnym jeździ się przyjemnie i przyspiesza od samego dołu i w każdym zakresie obrotów co czuć. Turbo niedawno po regeneracji. Próbowałem też domieszki do paliwa w celu przeczyszczenia układu paliwowego. Nic niepomogło. Chce sie umowić z mechanikiem i wolałbym być przygotowany z czym mam do czynienia. Czy to jakiś czujnik albo nieszczelność na rurkach a może przeplywomierz? Miał Ktoś takie objawy w Jtd 150 km? Bo frajda z jazdy niestety zanikła...
-
Moze sie komus przydac rozwiazanie mojego problemu. Pomyslalem o wtryskach gdyz przy zapaleniu auta pierwsza minute szarpalo dolnym zakresem obrotow. Zakupilem markowy srodek do czyszczenia samych wtryskow. Jaka byla niespodzianka kiedy rankiem kolejnego dnia odpalilem silnik. Kilka decybeli ciszej, silnik odpalil nazwijmy to miekko i jakby byl juz rozgrzany. Chodzi rownomiernie i gladko. Moc wrocila i auto odzylo!
Chyba jednak co kilka tysiecy bede stosowal te rozwiaznie. Wszyscy wiemy jaka jest jakosc paliw w polsce..
Pozdrawiam
Rafal
-
Powiedz coś więcej jaki to środek użyłeś
-
Wlałem Millers Injection. Buteleczkę zalałem 2/3 ilości ropy. Mi pomogło już po pierwszej niewielkiej trasie.