-
Dziwne buczenie
Hej, od jakiegoś czasu w mojej GT coś dziwnie buczy. Czasami zdarza sie to na postoju zaraz po odpaleniu (zimny silnik), po chwili samo ustaje. Podczas jazdy ale gdy całkowicie odpuści się gaz zaczyna buczeć aż do momentu gdy silnik zejdzie do ok 1900 obr. Wystarczy dodać gazu i buczenie znika. Czasami przy dojeżdżaniu do świateł i na postoju też zacznie buczeć, silnik ciepły, obroty jałowe. Gdzie szukać przyczyny? Podczas zmiany biegów od wciśnięcia sprzęgła już zaczyna, a kończy właśnie na tym dodaniu gazu.
-
daj jaki filmik bo teraz to nie bardzo wiemy o co muzę chodzić
-
To jutro postaram się coś nakręcić, mam nadzieję że będzie słychac
-
1 załącznik(i)
Z filmu nici bo nie słychać na nagraniu tego dokładnie. Kiedyś coś mi się o uszy obiło o filtr paliwa i jak jest buczenie to faktycznie jeden przewód zaczyna ani by drżeć, czuć na nim wibracje, buczenie ustaje to przewód też umiera. Zaznaczyłem na zdjęciu o który chodzi. Ma ktoś jakiś pomysł o co biega?http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=169334&stc=1
-
Hej kolego miałem kiedyś podobny problem, tyle ze w BMW. Winowajcą był dolot powietrza - wąż sie obluzowal i tylko na niskich obrotach powodował drgania odbijając sie o obudowę chłodnicy. Też przeważnie na zimnym. Pomogło uszczelnienie.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka