-
Kilka pytań na temat 156
Witam,
powoli przymierzam się do zakupu 156 I w sedanie, myślałem też nad 166 ale zakres skręcania kół trochę mnie zniechęca. W tej chwili mam 146 i zawracanie na dwupasmówce lub parkowanie nie udaje się bez korekt ;p oto pytania:
1. Planuje kupić 156 z silnikiem v6, pytanko mam co do gazowania tego silnika, jak znosi czy podobnie jak ts. Jaki mniej więcej koszt wrzucenia gazu?
2. Jak w tym modelu z zakresem skręcania?
3. Jak wygląda sytuacja z wyciszeniem wnętrza np. przy 140km/h?
4. Czy zawieszenie komfortowe? w 146 jest dość twarde
Jak będę miał jeszcze jakieś pytania to będę edytował.
Jakby ktoś chciał to mam wspomnianą 146 na sprzedaż :)
-
156 zawracałem tylko na autostradzie i jest ok
-
2. Z parkowaniem czasem trzeba pobawić się w korekty, zwłaszcza na ciasnych marketowych parkingach.
4. Wg. mnie jest dość twarde. Na słabszej drodze poczujesz każdą dziurę.
-
1. Lubi gaz dużo bardziej niż T.S, ale najlepiej jakbyś kupił bez i montował sam
2. Zakres skręcenia jest spory, ale jak dla mnie spoko idzie się przyzwyczaić
3. W Busso przy 140 będziesz miał ładny pomruk silnika w środku i szum wiatru, ogólnie 156 w porównaniu do 159 nie jest w ogóle wyciszona, przy 160 km/h trzeba mówić z podniesionym głosem z pasażerami, a przy 200 trzeba drzeć ryja w JTD. Busso ładnie gra, ale na dłuższą metę to też jest męczące
4. Były dwa rodzaje zawieszeń, od komfortowego- wysokie, do twardego- niższe o 30 mm. A w SportWagonie było jeszcze Nivo
-
Planowałem wydać z 7-8 k na 156 , założyć gaz i pieścić ją dalej ;p jeszcze nie do końca jestem przekonany do 156, zależy mi właśnie na wyciszeniu auta w środku, na pewno ktorąkolwiek nie wybiorę to będzie miała jeden z największych silników czyt. 2,5 i więcej i na pewno nie diesel, nie wiem co zrobić, 159 to chyba już większy wydatek, ale jak ma być komfort dużo lepszy to czemu nie tylko bym musiał odłożyć więcej kasiorki a wiadomo jak z nią jest. Coś podpowiecie?
-
Jak ma być bardziej komfortowo i ciszej to zbieraj na "9" ale tam z paliwem do kuchenek nie poszalejesz chyba, że z 1.8:trytofly:
-
156 nie jest ani cicha ani komfortowa. Przy żadnym typie zawieszenia. Chcesz Włocha w tym budżecie i komfort poszukaj zdrowej Lybry.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Ta lybra może by mi przypasowała pod względem komfortu, ale jej wygląd mnie odstrasza trochu. Te lampy przypominają mi mercedesa dla dziadków ;p
Jest może jakiś inne autko znane z wysokiego komfortu w tej cenie? Obawiam się troszkę że inne auto niż AR będzie strasznie nudne, ale może to tylko obawa
-
1. V6 znosi dobrze LPG. Koszt założenia to jakieś 4-4,5k. Zależy od części, serwisu. Może być taniej.
2. W sumie na zakres skręcania nie narzekam, czasem potrzeba korekt, ale tragedii nie ma. Zawracanie to nie problem.
3. 156 jest tragicznie wyciszona. Przy 140 jest szum, przy 170 jest hałas, a przy 200 nie słychać pasażerów.
4. Mam sportpacka 3. Jest twardo i jak dla mnie jest to komfortowe. Jednak nie każdy to lubi ;)
-
Tragicznie wyciszona jest 147 , 156 jest wyciszona przeciętnie .Jak chcesz ciszy to tylko 166.