-
2 załącznik(i)
Wiązka elektryczna haka.
Witam Alfisti!
Hak już zamontowałem i z wiązką elektr. też większego problemu nie ma, ale gdzie wpiąć przewody z długiego końca? Może mógłby ktoś u siebie w sedanie, ktoś kto ma oryginalnie hak zrobić fotki w kabinie. Przewód długi to przypuszczam, że te przewody biegną gdzieś koło kierowcy. Pytanie również: jak duże pojemnościowo bezpieczniki były wciśnięte w kostki, które są widoczne na zdjęciu. Wdzięczny będę za pomoc.
Hak oryginalny Alfa Romeo wiązka również.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...612_165923.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...612_165741.jpg
-
w skrzynce bezpiecznoków musisz odnaleźć przewody idące od podzespołów samochodu , swiatła kierunki itp ja mam haka i wiązka idzie do skrzynki bezpieczników po czym kabelki z wiązki są łączone z przewodami instalacji elektrycznej alfy schemat i jazda :)
-
Zrób mi foto jak możesz skrzyni.
-
chwilowo Ci nie zrobię bo alfa na wymianie wahacza jest i do konca tyg bedzie przyszła zona nią jeździć wiec nici z tego :)
-
Jeśli ktoś mógłby zrobić fotki gdzie wpiąć przewody jak zaznaczyłem na foto, byłbym wdzięczny. Chcę to podłączyć tak jak jest to w oryginale. Gdzieś przy skrzynce bezpieczników.
Chodzi o przewody z końcówki gdzie jest 5 przewodów i dwa gniazda na bezpieczniki, które nie wiem jaką tam powinny mieć wartość.
-
Jesteś szczęściarzem który ma oryginalną wiązkę do haka - wyjątkowa rzadkość. Zrób jeszcze fotke kabla przy przekaźniku (środkowe kółeczko) - tak żeby było widać numer części na naklejce na kablu - popatrzymy w eper... może coś wyjdzie.... A tak w ogóle zajrzyj do e-learna i tam szukaj schematu
-
:( niestety tej karteczki już nie ma. Instalacja była przenoszona z miejsca na miejsce i odpadła. Na E-Learn szukałem i lipa :/
-
No niestety ja też kiedyś szukałem w e-learnie i nie znalazłem - stąd prośba o naklejkę (którą jeszcze widać na fotce) z wiązki - bo może by w końcu coś znalazł.
W tej sytuacji bierz miernik i leć po przewodach po kolei, rozrysuj sobie schemat, pogłówkój i dojdziesz.