Witam
Planuje zakup 159 w benzynie i chciałbym założyć do niej instalacje gazową. Jaki silnik bedzie najlepszy pod LPG? i Jak owe silniki sie sprawują z LPG? Może lepiej jednak kupić diesla?
Printable View
Witam
Planuje zakup 159 w benzynie i chciałbym założyć do niej instalacje gazową. Jaki silnik bedzie najlepszy pod LPG? i Jak owe silniki sie sprawują z LPG? Może lepiej jednak kupić diesla?
jak do gazu to pozostaje ci tylko 1.8mpi i nic wiecej
ciężko jest dostac 1.8mpi. moze lepiej diesla kupic? jaka jest twoja opinia?
Choć nie lubię ursusów to wolałbym jednak diesla zamiast 1.8 mpi
a to dlaczego? pomóżcie bo zielony w temacie silników jestem a nie chce sie na mine w........ć.
- - - Updated - - -
dodam jeszcze ze duzo nie jezdze. codzienne dojazdy do pracy 20km w jedna strone i wypady od czasu do czasu do 100km. ktory silnik bedzie dobry (pod wzgledem wytrzymałości i ekonomii) do takiej jazdy?
no za słaby ten silnik:P
Dobra. Załóżmy zatem ze nie zakladam gazu. Który silnik wybrac (diesel-który, benzyna-ktory) aby byl najodpowiedniejszy dla mnie pod wzgledem ekonomii zważywszy na to ile jeżdze?
Mam w domu Diesla i dwie benzyny w gazie .
Przy obecnych cenach paliw koszty przejazdu klekota i kuchenki gazowej są prawie takie same.
A który będzie dla ciebie lepszy ???????????
Szukaj 1.8 w dobrym stanie. Z wyposażeniem może być ciężko, bo przeważnie wychodziły jako golasy.
Też mam w domu traktor w postaci ciężkiej 159 i benzynę w postaci 156 SW 2.0
Po roku jeżdżenia 156 V6 mogę tylko żałować, że nie ma w 159 silników 2,5 V6, lub 3.0. Kupiłbym taką, zagazował i miałbym idealne auto dla mnie.
Reasumując- kup benzynę, jeździj na benzynie. Jak będzie za drogo, to założysz gaz. Oczywiście, o ile nie jesteś na etapie startu od świateł do świateł jak najszybciej.
159 nie jest autem wyścigowym.
Jak będzie za słaba dla Ciebie a koszty będą dobre- sprzedaj i kup diesla 1.9 150 KM. Lekki program i masz 175 KM, to już całkiem w porządku na dojazdy do pracy.