-
Skrzynia boxer 1,6
Witam cos mi sie porobilo ze skrzynia kiedys cos pstrykalo ja wbijalem 1,2,3,4,5,R ale biegi wlazily ladnie dzis wracam z pracy wszystko cacy staje na skrzyzowaniu 1 fajnie 2 fajnie 3 wbijam i nagle nie czuje oporu tak drazek dopchalem ze dotknolem popielniczki :/ i co sie stalo teraz 1,3,5 wchodza z takim wydluzeniem, Prosze o pomoc (olej wymieniany wstyczniu)
-
Czasami lubi się poluzować śruba od drążka( u ojca tak było dwa razy w 1,4 bx) Możesz jeszcze zrobić synchronizacje skrzyni. Kiedyś zginęły nam wszystkie biegi tylko 3 siedziała. W serwisie fiata mechanik zrobił synchronizacje skrzyni i biegi chodziły jak w japońcu i to za jakąś symboliczną kasę, w innym serwisie to mówili ,że to coś poważnego i jakieś3 tyś to będzie kosztowało. Pozdrawiam
-
czyli musze rozebrac w srodku auta tunel i tam jest ta sruba ???
-
Dokładnie to nie wiem, nie robiłem tego osobiście tylko mechanik. Możesz sprawdzić
-
hmmm nie wydaje mi sie zeby to bylo to dzis naprzyklad nie zlapala mi skrzynia 3 :/ i zauwarzylem ze 1,3,5 wbije bez sprzegla znaczy nie wbije bo zgrzyta ale jakby sie dalo to by weszla, natomiast reszta biegow potrzebuja sprzegla, a ciegna moga sie uszkodzic ???
-
Zajrzyj do mnie, masz niedaleko... :D Czy po za tym skrzynia wydaje jakieś dziwne dźwięki?
-
juz nie zajrze do ciebie bo auto unieruchomione drazek lata jak chce i nieda da sie wbic biegu zadnego, skrzynia nie wydaje dziwnych dzwiekow chodzi cilo nic nie szumi, ale dzis rozebralem srodek i zobaczylem taka czesc plastikowa peknieta na okolo kulki od drazka zmiany biegow, niewiem jak toi fachowo sie nazywa, w serwisie tez nie widza i chca za to 350zl :/ bo nieda sie tego kupic osobno tylko razem z drazkiem zmiany biegow i ciegnami :|, mnie osobiscie to wydaje sie ze to nazywa sie wybierak ale czy to to ???
Edit:
i wrocilem z auta :/ i jestem zrozpaczony zalamany i zszokowany !!!! zerwala mi sie linka od biegow :/ a nie ma zamiennikow a nowa kosztuje 380zl :/
-
Można dorobić każdą linkę, są firmy co się tym zajmują. To i tak lepiej niż jakby coś w środku skrzyni było nie tak.
-
a gdzie takie cos dorabiaja ??
-
Skoro w Częstochowie dorabiają (chcą coś koło 200 zł) to i na Śląsku się znajdzie...