Proszę o radę przy zakupie
Witam Was!
Planuje zmienić moją dotychczasową 146 na Gt z JTD , budżet mój to ok. 20tyś złotych. Proszę Was o poradę.
Czy fabrycznych ksenonów faktycznie unikać, gdyż słabo świecą?
Czy fabryczna nawigacja ma jakąś wartość użytkową, czy lepiej korzystać z jakieś zestawu z automapą?
Czy faktycznie działa patent (o którym czytałem ) z adapterem usb i sd zamiast fabrycznej zmieniarki w bagazniku?
Jakie są ogólne mangamenty tego auta liczącego ok. 180tyś przebiegu? Co sprawdzić przed zakupem i z czym liczyć się po zakupie auta z takim przebiegiem, gdzie ostatni wpis w książce serwisowej był przy 120tyś i dotyczył tylko wymiany oleju i filtrów?
Wracając do ksenonów......w mojej obecnej alfie, reflektory świecą tak słabo, że szkoda gadać. Dlatego też postanowiłem sobie, że moje następne auto będzie świecić ponad przeciętnie. Uwielbiam ksenony, dlatego też moje przyszłe auto powinno je mieć. Zmartwiła mnie informacja, iż ksenony w GT do najlepszych nie należą. Czy możliwy jest zabieg wymontowania fabrycznych ksenonów i wstawienia w ich miejsce zestawu HID? Czy istnieją mistrzowie, którzy np. przerabiają lampy niesoczewkowe na soczewkowe w GT?
A może w ogóle z budżetem 20tyś odpuścić sobie zakup Alfy Gt, a zamiast jej kupić jedną z osttanichh egzemplarzy 156 lub 147 po lifcie? Wolałbym zostać przy GT:)
Wiem, że dużo pytań, za co również przeprasza, ale myślę że dla Was - stałych użytkowników GT nie będą stanowiły problemu
Dzięki i pozdrawiam,
P.