-
Co to za kabel???
Witam. Drodzy forumowicze. Robiłem sprzęgło i skrzynie. I pod koniec roboty konsternacja. Od czego jest gruby czarny kabel podobny jota w jote z kablem od rozrusznika który już przykręciłem wraz z takim cieniutkim... Do czego jest przykręcony?. Jest w osnowie materiałowej (szarej) i idzie do beziecznika 40A obok zbiorniczka DOT4. Ten kto robił sprzegło pewnie wie. Ale mnie kurcze zaślepiło. To jest tak jak się po 3 tygodniach auto składa.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Było już kilka razy - to podłącz do czujnika znajdującego sie u podpory półosi...
-
Przy podporze powinien być gruby kabel do alternatora i cienki z oczkiem. Z tej samej wiązki wychodzą też jeszcze dwa cieniutkie do czujników olejowych temperatura i brak cisnienia oleju
-
Do rozrusznika idą 2 grube kable czy jeden...? Panowie coś mi się zdaje że w mojej V6 Turbo jest inaczej. Przy podporze nie mam żadnego czujnika. A najprosciej rzecz ujmujac kabel wychodzi od bezpiecznika 40A (ściana grodziowa) zaraz obok zbiorniczka DOT4. Mógłbym go z puszki wykręcić i zostałby jeden sam kabel. Jest jeden. Nie w wiązce. Rozebrałem auto wszerz i wzdłuż i jeszcze taki numer mnie nie dopadł. No masakra jakaś. Opiszcie gdzie to dokładnie ma być jak głupkowi bo jak głupek się teraz czuję.
-
Do rozrusznika idą co najmniej dwa grube kable
czerwono czarny 2.5 ze stacyjki
czarny 10 z akumulatora
a trzeci czerwony może być podpięty od czarnego na zacisku rozrusznika który idzie do alternatora albo może być spięty w puszce przewodów napięciowych